Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Hogyan viseljünk tornacipőt, avagy egy kis divatkalauz nőknek

Szponzorált tartalom

A tornacipő bárhol és bármikor tökéletes választás. Na jó, természetesen az elegáns alkalmakra ez nem vonatkozik, de egyébként gyakorlatilag bármivel, bárhogyan variálható. A Jolly Joker tulajdonság azonban nem jelenti azt, hogy nem érdemes odafigyelni a részletekre, azaz arra, hogy a kényelem megélése közben a stílusos fellépés se csorbuljon.
 

A tornacipő minden esetben sportos viselet?

Nem! És talán ez az egyik legfontosabb tény, amivel sokan nincsenek tisztában. Igen, a női tornacipő elsősorban sportos kelleméről híres, de ez nem jelenti azt, hogy a gyártók kreativitása ne kapott volna erőre. Így aztán a palettában jócskán akadnak olyan magasított, telitalpú, strasszokkal, csillámokkal, csatokkal ékesített modellek, amik távol állnak a lazaság felső fokától. Úgyhogy eredendően sem célszerű bezárni a sportos skatulyába, de van itt még valami, amit fontos kihangsúlyozni.

Önmagában bár a kiszemelt modell meglehet, hogy sportos jellemvonásokat testesít meg, ugyanakkor ritkán fordul elő a cipőhöz társuló meztelenség, vagyis az összhatás milyensége a legfőbb kérdés, amihez az öltözék minden egyes része hozzátartozik. A cipő stílusjegyeit nemcsak kiegészíti, hanem felül is írja, mondhatni bírálja a többi ruhadarab. Például a farmer mindig kitűnő társítás, amihez nagyon is passzol egy ing, és esetleg zárásként egy őszi kabát. A végső összhatás tehát egyáltalán nem sportos, hanem annál jóval elegánsabb. Így aztán megéri ezzel kalkulálni, és élni a ruhaneműk adta lehetőségekkel, mert így a cipő jellemvonásai egyrészt felerősíthetőek, másrészt árnyalhatóak, annak megfelelően, hogy mi az egyéni cél. Néhány esztendővel ezelőtt a sportos és elegáns öltözet fúziója gyakorlatilag elképzelhetetlennek, sőt divatsértésnek számított, ezzel szemben napjainkban már ez a típusú szabad kombináció nem, hogy megengedett, hanem nagyon is divatos választás.
 

Melyik az a szín, ami mindenhez illik?

Olykor nehéz eldönteni, hogy milyen színű is legyen a kiszemelt sneaker. A divat jelenlegi állása nagyon is támogató, már ami a sokszínűséget illeti. Ugyanakkor az tagadhatatlan, hogy a színek nem mindig jönnek jól, pláne a túlságosan szélsőséges árnyalatok. Így aztán a főnyeremény, amivel lehetetlen melléfogni, az a fehér. Egyrészt tényleg mindenhez passzol, nincs olyan árnyalat, vagy stílus, amivel ne mutatna jól. Másrészt a fehér trendje egy kis színzavarral élve örökzöld, vagyis mindig és mindenkor stílusosságot borítékol.
 

Mi a helyzet akkor, amikor az elegancia elvárás?

Ekkor sem kell nélkülözni a tornacipő áldásosan kényelmes jelenlétét. Szoknyával, sőt ruhával is társítható, ráadásul az elegáns fellépés mellé kifejezetten jól mutat a fentiek fényében egy lezser lábbeli, amiben nem nehéz akár kilométereket falni, akár az irodában fel-alá trappolni. A palettában jócskán akadnak olyan dominánsan nőies variációk, amik főképp szabásuknak, és díszítettségüknek köszönhetik extrán csajos kisugárzásukat, így ha az elegancia, mint kritérium kicsit sem lazítható, akkor ezek közül célszerű válogatni. Csipke rátétek, fémes díszek, gyöngyök – kivétel nélkül nyerőek.



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések