Bezárás

Keresés

Bezárás

1975 2015. őszi-téli kollekció

Forrás: marieclaire.hu

Az „1975" nevű divatmárka életrehívói Györe Nikoletta es Kupi Szimonetta, akik immár egy évtizede dolgoznak a divat világában.

Fő irányelvük a természetesség és a kényelem, mindemellett helyet kapnak a modern vonalak, a letisztult formák és a street fashion hordhatósága. Céljuk a megfizethető és trendkövető design együttesének megalkotása a tömeggyártás elkerülésével.

A kollekciók évről évre a pamut típusú anyagokban rejlő lehetőségeket kihasználva a formára koncentrálnak, s élhető világot formálnak viselőik köré. Anyaghasználatukra jellemző a selyem, gyapjú és vászon keverése az állandósult pamut mellé; így megteremtve a casual hangulatot. A pamut szépségét és formavilágának egyediségét minden kollekcióban kiemeli; szem előtt tartva a nemzetközi stílusirányzatokat.
A tervezőpáros az előző kollekcióikhoz hűen 2015/16 ősz/tél szezon darabjaiban is megjelentetik a számukra teljességgel önazonos monokróm irányzatot és a kubizmus iránti mérhetetlen rajongásukat, de ehhez társul a konstruktív vonalvezetés és a visszafogott színhasználat. Az állandósult szürke, fehér, fekete világot megbontja a kék ,olajzöld és a szürke szín pixeles megjelenése az erősen struktúrált textileken. Nyomott vagy impregnált pamut-neoprének, a visszatérő szarvasbőr-dzsörzé és a gyapjú különböző fajtái jelennek meg; melyeknek matt és fényes hatása egyfajta kontrasztot ad ebben a letisztult casual megjelenésben. Mindezek mellett évről évre a modern funkcionalitás és harmonikus stílusosság párhuzamát tartják szem előtt a tervezők.

Munkásságát tekintve sűrű éveket zárhat az 1975 tervezői csapata. Tavaly meghívást kapott a London Fashion Week idején tartandó prezentációs rendezvényre ; ahol bemutathatták aktuális kollekciójukat, és számos hazai illetve brit magazinban, online felületen megjelent munkásságuk. Mindemellett a kooperációk területén is egyre nagyobb sikereket tudhatnak maguk mögött; a fővárosban már 5 tervezői showroomban értékesítik ruháikat, emellett egy nemzetközi webshop hálózat is felvette partnerei közé és külföldi (Bécs, Tel-Aviv) városokkal folynak újabb és újabb tárgyalások, hogy szezonális kollekciójuk náluk is elérhetővé váljon.
Showroom: 1056 Budapest, Hercegprímás utca 12.
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések