Bezárás

Keresés

Bezárás

A férfiak sokszínűségének ünneplése – Zsigmond Dóra menswear a MBFW kifutóján

Vanyovszki Mária

Júliusban már írtam a Zsigmond Dóra menswear 2018-as tavaszi-nyári kollekciójáról. Arról, hogy darabjainak értékelése hogyan idézi meg számomra az irodalmi művek olvasásélményét. Hogy a ruhái által megjelenített világ egyszerre történelmi regény és utópisztikus sci-fi, melynek fordulatai sokféle érzelmet keltenek az emberben, de a vége mindig valami nyugalom, valami otthon, valami biztonságérzet. (Részletek és fotók itt.)

A Mercedes-Benz Fashion Week-re készített show új jelentéstartalommal ruházta fel a kollekciót. 
 
 
Olyan erős maszkulin energiát teremtettek az Iparművészeti Múzeum kifutójára, hogy belepirulva örvendeztem az életemen.
 
 
Az ősi kultúrák rituáléit idéző vonulásban ott volt a harci törzsek tánca, a sámánok és varázslók jelenése, vagy éppen az avatási ünnepek öröme. Ezt szolgálta ki a smink, a frizura, a fejdíszek és a Dóra által nagy gonddal választott kísérőzene.
 
 
A tervező jól felismerhető, jellegzetes stílusát lehet nem érzi magáénak minden férfi, de a modellek kiválasztásával Dóra minden egyes alkalommal mesterien rácáfol erre is. A sokféle férfialkat, a nem tipikus divat és modell arcok megjelenítésével bizonyítja, hogy darabjai mennyire jól állhatnak bárkinek. 
 
     
 
A férfiúi sokszínűség ünneplése ez, miközben arra is rámutat, hogy ruhái milyen sokat hozzátehetnek a legkülönbözőbb karakterhez, ezzel is erősítve önmagunk elfogadását.
 
 
A női önbizalom, illetve annak hiánya gyakori téma mindenféle fórumon. Sokkal kevesebb szó esik viszont arról, hogy a férfiak irányába támasztott elvárások őket mennyire kínozhatják. Hogy az ősi értékeket is megtartva mennyi új kihívást állít eléjük is korunk modern társadalma. A személyes élettörténetek, traumák és frusztrációk feldolgozása, a megfelelési kényszerekből való szabadulás sokszor rengeteg munka és hosszú út.
 
Ahogy látom, a Zsigmond Dóra menswear nemcsak aktuális kollekciójával, de egész arculatával minden nap azon dolgozik, hogy ebben a felbolydult világban a férfiak önelfogadását és önértékelését is segítse. Aminek aztán igen nagy jelentősége van a női önbizalom alakulásában is...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kollekció bemutatása elérhető itt.
 
Képek: MBFW  



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek