Bezárás

Keresés

Bezárás

A kihívód te magad légy! - TOMCSANYI x Samaras Daphne Fashion Video

Vanyovszki Mária

Tomcsányi Dóra SS18-as kollekciójáról korábban már itt írtunk. A vintage teniszezés inspirálta öltözékekben az ötvenes, hatvanas, hetvenes évek életérzését és kultúráját idézte fel, hogy annak lazaságát egy mai, modern, minimalista ruhatárba öntse.

Dóra által alapított márka a kezdetektől határozottan képvisel egy sajátos világot. Előszeretettel nyúl a hazai közelmúlt öltözködési és egyéb, kulturális sajátosságaihoz, amiket aztán egy újszerű retró hangulattal a legfiatalabbak mindennapjaiba beilleszthető darabokba ültet át.

A kollekció további inspirációkat generálva ezúttal egy finom technikai eleganciával megvalósított, bravúros divatfilmben jelenik meg újra.

A videó majdnem minden totáljában más más ruhadarab van megmutatva, ugyanazon a szereplőn. 

A varázslat már itt kezdődik: a lány saját magával teniszezik, egy kis leheletnyi különbséggel.

A kollekció darabjai minta és színek szerint, szinte észrevétlenül változnak. Maga a történet a tér és idő kontinuum megcsavarodására építkezik, szürreális keretet adva a videónak.

A lebegő labdák valóban a térben voltak installálva, mint az előző pillanat kimerevített mementói, melyek jelen vannak a következő pillanatban is. Ezt a folytonosságot szakítja meg a hálót ért labda, mely feloldja ezt a szürreális jelenetet, és eltűnnek a szereplők, akik ezt a helyzetet előállították. A Tomcsanyi-ra is jellemző retro hangulat a helyszínben is visszaköszön, ugyanúgy ahogy a kiegészítőkben.
 



 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek