Bezárás

Keresés

Bezárás

A múlt bája, a jelen varázsa – Fedák Sári villájában jártunk

Írta: Vanyovszki Mária

Imádom ezt a várost! Élhetnék egy picike faluban is, csendben, nyugalomban, közel a természethez, vagy éppen a Távol-Kelet egyik legnyüzsgőbb metropoliszában, a luxus divatmárkák célpiacán, közel a tűzhöz... A kettő között félúton mégis ide tértem vissza, Budapestre, mint megannyi „expat”, és hagyom magam elbűvölni a város sokszínűsége, vidéki bája, történelmi múltja, impozáns épületei és izgalmas programjai által.
 
 
Múlt héten, péntek délutánra például a Villa Zónába kaptunk meghívást, a Budai Bohém rendezvénysorozatának első eseményére.
 
Az épülettel kezdeném. A VILLA ZÓNA abban a házban található, melynek tornácáról egy különleges nőalak szobra figyeli a 77-es szám alól a Hűvösvölgyi út forgalmát, maga Fedák Sári.
 
 
A városi legendák szerint a budai villát nyaralónak használta az ünnepelt primadonna, illetve itt töltött sok időt szerelmével, az író Molnár Ferenccel.

A Villa Zóna a teljes villa egyik lakása, melyben a Karsay család ólomüvegeivel díszített ajtók szabdalják a teret. A bejáraton belépve egyedi hangulatú, kávészünetre, főzésre alkalmas fogadótérbe érkezünk. A villa lelke ugyanakkor az 52 négyzetméter méretű, tágas nagyterem, mely 25 fő egyidejű kényelmes befogadására alkalmas. A „hétköznapokban” ez Karsay Katalin fotográfus műterme, akinek munkáival magazinokban, riportokban, a szépségipar és a vállalati szféra egyéb területein találkozhatunk.
 
Itt alakították ki a hétvégén első alkalommal a Budai Bohém eseményének kiállítóterét, melyet én a divat nyelvén csak pop-up showroomnak neveztem.
 

Az eseménysorozat tervezett célja, hogy mai, modern alkotók munkáinak adjon bemutatkozási lehetőséget, és tegye azokat azonnal elérhetővé és megvásárolhatóvá a célközönség számára. A kiállítást az alkalmazott művészetek egyéb köreire is kiterjesztve kerültek be Katalin fotómunkái közé Kárpáti Éva, az ANNAEVA tulajdonosának és tervezőjének álomszép ruhái, Faludi Gabriella kézi készítésű ékszerei, és Vattay Flóra, a fiatal márka, a FloY alapítójának egyedi, művészi mintázatú táskái.

ANNAEVA az őszi-téli szezonra személyre szabható, modern kabát kollekcióval készült, melyekből az egyéni igényeknek megfelelő variációkat magas minőségű anyagokból készítik nagyon rövid határidővel.
 
 
Éva pihe-puha, színes szőrmegallérokat is tervezett, mellyel a választott kabátot még személyesebbé és melegebbé tehetjük.
 

Annyira szeretem a ruháit, rendkívül nőies, modern, rafinált, elegáns, klasszikus és haladó szellemű egyszerre, így nagyon örültem, hogy korábbi kollekcióinak markáns darabjait is elhozta, mint például ezt a különleges szabásvonalú, nyitott hátú, nyári ruhát, mely alkalmi viseletként tulajdonképpen az év bármely szakaszában különleges megjelenést és hatást vált ki.
 
 
Közvetlenül a párizsi divathéten való bemutatkozás után elsők között ismerhettük meg a 2017-es, "Free Spirit" tavaszi-nyári kollekciót is. Mit mondhatnék! Talán nem véletlen, hogy a Vendôme Luxury kiállításról riportot készítő Orosz Barbara is valamelyik elegáns francia divatház termékének hitte a ruhákat.
 

A showroom kialakítását francia kastélyparkok stílusához tudnám hasonlítani: a ruhaállványok, a próbababák, az ékszeres asztalok és az egyéb bútorzat elrendezése a gondosan tervezett terekre emlékeztetett, melynek közepén a kert látványos virágai, a FloY táskamárka új vonala, a Floy for Flowers nyíltak éppen. Szó szerint!
 
 
Nemcsak a táska díszítettsége és különleges formavilága emlékeztetett a természetre, de maguk a táskák tele is voltak szebbnél szebb rózsákkal. Alig mertük megbontani ezt a látványos elrendezettséget.
 

A debreceni ékszermanufaktúra, a Faludi G munkái egészítették ki a kínálatot. A kézzel készült ékszerkollekció darabjai többek között a rózsakvarc, a vizet idéző kékeszöld és a fénytörés által előidézett eosin máz színeit jelenítették meg különleges köveikben.
 
 

Kíváncsian várjuk a Budai Bohém következő eseményét!

A Salon képeit készítette: Gottheephoto.
 
További képeink:
 
 

 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek