Bezárás

Keresés

Bezárás

A nap ragyogása a mosolyodban és a sárga ruhádban - Körkép

Vanyovszki Mária

Tavaszváró színkavalkádunkat a sárgával folytatjuk. A világos- vagy aranysárga a hit, a jóság, az intuíció, az intellektus színe. Az örök fény, a felség, a hatalom kifejezője, a közvetítés jelképe emberek és istenek között. A buddhizmusban a lemondást, a vágytalanságot, az alázatosságot jelenti, a szerzetesek öltözéke is ezért sárga. Kínában a Föld, a középpont jelölője. Eredetileg császári szín volt - csak annak volt szabad sárga ruhát viselnie, aki a császári családhoz tartozott -, később az előkelőség kifejezője lett.

Gyerekkorom óta nagy kedvencem. Eszembe juttatja a hullámzó búzamezőket, a fényárban úszó napraforgó táblákat és a kecses margaréta réteket. Ez utóbbi sokáig a kedvenc virágom volt, így az öltözékemben a sárgát szívesen viseltem a fehérrel is. A természet számomra a legjobb inspiráció, az emberi értelmezésektől független, harmonikus, szabad társításaival.


A magyar körképet két alkalmi darabbal kezdeném:


A 2016-os augusztusi, balatonfüredi Katti Zoob divatbemutatón egyik kedvencem volt ez az aranyfénnyel, ragyogó, sárga, királynői ruha:
 
   
 
Ebben a kollekcióban ugyanakkor több sárga darab volt: bőrdzseki, nadrág, ing, kisruha stb. 
 
    

Beszámolónk és összes képünk a bemutatóról elérhető itt.

Még előtte, áprilisban, az ELLE kifutóján Bódis Boglárka - Eylisan - legújabb kollekciójában szintén találtunk egy ilyen nyári pompában ragyogó, finom darabot.
Videónk elérhető itt. Beszámolónk a bemutatóról további képekkel pedig itt.
 
Boglárka amúgy gyakran nyúl a sárgához. Érdemes rendszeresen kürölnézni nála.

Idén, az őszi Mercedes Benz Fashion Week-en a Cakó tobzódott a színekben. Kingára ezúttal Győri Márton képei hatottak, melynek eredményeképpen festői színtársításokat valósított meg nemcsak a női, de a férfi ruhákon is.
 
  
 
A napsárga és a sárga-fehér kombinációk pedig a szezon kihagyhatatlan, könnyed darabjai.
 
  
 
Beszámolónk a kollekció összes darabjával elérhető itt.
 
A Cukovy mindig bátran nyúl nemcsak a színekhez, de a különleges anyag és formai társításokhoz is. Idei kollekciójukban a neonba és narancsba hajló darabok vitték ezt tovább. Beszámolónk sok képpel itt.
 
  

Tavaly pedig ebben a rendhagyó, tavaszi-nyári darabban a kék csíkos ingruha vonalait oldották fel a sárga fényével.
 
 
 

A sorozatot hamarosan folytatjuk...
_______
Nyitókép: Horváth Adrienne
További képek: a MBFW sajtóanyaga, ill. a márkák saját oldalai.



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek