Bezárás

Keresés

Bezárás

A nő, aki nemcsak meghódítja, de újrateremti a világot – ABODI 2018/19 ősz-tél

Vanyovszki Mária

Kétségtelenül az ABODI show volt az idei, áprilisi fashion week egyik csúcspontja.
 
Megérte órákat, sőt éveket várni rá.
 
A márka ugyanis ritkán vonul itthoni kifutón, legutóbb, pár éve a Winnersport számára készített kollekciót láthattuk. Az is elég ütősre sikeredett, de azért az ABODI saját világa most villanthatott igazán nagyot.
 
A maximalista styling, a hajkoronák és a műköröm kreálmányok teljes összhangban tökéletesítették Abodi Dóra legújabb öltözéksorát.
 
A kollekció folytatja a korábban megkezdett sajátos univerzum építését (lásd írásunkat az „ABODI bolygóról”), ezúttal a hangsúlyt a régi hollywoodi, illetve az olasz dívák és a francia femme fatale-ok életre keltésére helyezve.
 
 
Dóra most is tobzódott az anyaghasználatban: flitterek, csipkék és harsány színek minden mennyiségben; időnként oldva, illetve bravúrosan megspékelve drámai, fekete textilekkel, klasszikus, kék farmerral, romantikus virágokkal, saját printekkel, szőrmékkel, brossokkal.
 
 
 
 
 
 
 
Ha most nekiülnék és összehangolnám film- és divattörténeti ismereteimet, szépen hozzá lehetne rendelni minden egyes lookhoz egy-egy olyan ikonikus, női karaktert, aki ha ma élne, egyértelműen az adott ABODI öltözék múzsája, arca, viselője lehetne. Tudják ezt a ma befutott sztárjai és celeb jelöltjei is, akik gyakran öltik magukra Abodi Dóra egy-egy öltözékét, a külső megjelenéssel is ráerősítve a személy, mint brand alakítására és azonosíthatóságára.
 
 
 

A nő, aki nemcsak meghódítja, de újrateremti a világot

 
Dóra messziről kerüli az átlagosat; minden darabja üvölti a figyelmet: giccset fordít elegánsba; fodrokat tesz minden elképzelhető és elképzelhetetlen helyre; tradicionális hímzéseket helyez funkcionális, de mégis artisztikus szerepekbe övrátétek, dekoltázs elemek és bross-szerű megjelenítések formájában.
 
 
 
 

Imádtuk.

 
 
 
 
 
Mindehhez számomra extra azonosulási alapot adott a modellekre applikált hajzuhatag, melyhez hasonlóval ébredek minden egyes reggel, így mesteri visszaigazolást kaptam Dórától is arra, hogy az egyensúly miatt szoktam nyaktól lefelé túlöltözni a fejemet.
 
 
 
Képek: Holecz Endre - MTÜ / CEFWB
 
Összes kép a kifutóról: 
 
Címkék: abodi



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek