Bezárás

Keresés

Bezárás

A nő nem azért öltözködik, hogy csábítson… - Mod'Art diploma befejező rész

Vanyovszki Mária

Mod'Art diplomabemutató sorozatunk záró epizódjában egy nőről fogok mesélni.
 
Arról a kortalan karakterről, aki nemcsak hogy lázad a megszokott és a mindennapi szürkeség, a rengeteg egyforma outfit ellen, hanem a társadalmi normákat már nem is érzékeli; azok fölött áll.
 
Imádja a szokásostól eltérő megjelenést, rendszeresen választ kényelmes és sportos viseletet, akár alkalmi megjelenéseken is, ahol érdekes összeállításokkal formázza sajátos eleganciájává.
 
 
Ő Beregszászy-Nagy Alexandra - Modern Queen kollekciójából fog öltözködni, aki a sportos külső, valamint a vörös szőnyegen megjelenő estélyi ruhák kiparodizálásával alkotta meg a két világ, a két stílus látványos egyvelegét. Ruháiban keverednek a púderes színek a légiesen könnyed anyagokkal. Helyenként az ezüst és a metál színek is megjelennek.
 
 
 
 
 
 
A múzsáról, aki korlátlanul, szinte bárkit, bármikor és mindig inspirál. Egyedi és megismételhetetlen. Még ma is, amikor tömkelegével nyomulnak az arcunkba az önjelölt influencerek, kis odafigyeléssel, a lelke mélyén mindenki felismeri azt a keveset, akit veleszületett képességei, kisugárzása, megjelenése és élettapasztalatai teszik kiemelkedő innovátorrá és ikonná. Mint az 1960-70-es évek meghatározó alakjai; összehasonlíthatatlanul valóságos. Nem megcsinált! Igazi!
 
 
Bianca Jagger, Betty Catroux, Edie Segdwick, Anita Pallenberg, Jane Birkin, Nico vagy Twiggy. Aki szereti és tudja viselni az egyedi és újító összeállításokat kortól és alkalomtól függetlenül úgy, ahogy azt senki más. Neki készült Belénessy Borka - IT MUSE kollekciója. Luxus minőségű textilek, mint a tiszta gyapjúszövet, mosott selyem, lágy szatén, megdolgozott műszőrmék, újrahasznosított irhabunda és más minőségi anyagok jellemzik az öltözékeket.
 
 
 
 
 

Az erős, magáért bátran kiálló nőről, akinek a nehéz, válságokkal teli időben néha férfiként kell helytállnia; egyedül összeszerelni egy ikea bútort, közben küzdeni az előre jutásért, az elismerésért, a függetlenségért az élet minden területén.
 
 
Aki már önálló jövedelemmel rendelkezik, és bár kitörni vágyik a megszokott hétköznapi viseletekből, fontos számára az elegancia és a nőiesség is. Neki készült Illés Emőke - Downtown Warrior kollekciója, melynek fő inspirációját a középkori harcosok páncélzata, ill. a szamurájok viseletének modernizált változata adta. Jellegzetes elem az ezüst, arany, bronz, metálos színek, a műbőr és a szőrme, amit lágy esésű, finom anyagokkal tett a hallgató vadítóbbá, elegánsabbá.
 
 
 
A nőről, akit bármennyire is megtört az élet, mégis erős, gyengéd és védelmező tudott maradni egyszerre. Megtörtségéből még nagyobb erő keletkezett, amit át tudott forgatni valami jobbá és szebbé.
 
 
Ő Hernády Kinga - INVINCIBLE POWER ruháiba fog öltözni. Az élettapasztalataiból eredő elérhetetlenéségét ruháival is erősíti: földöntúli érzésre törekednek a lágyan lebegő és a megtartó, összekapcsolódó felületek. Kinga különböző hajtásos megoldásokkal nagyobb, kitüremkedő rétegeket alakított ki, amik körülölelik a testet, mint egyfajta burok, ill. páncél. Ezek a hajtások egy nagy egységet alkotnak, külön-külön a sziluetteken belül. A tördelt felületeket sima részek tartják össze, ezzel arra utalva, hogy valamikor egy tökéletes, sima egységet alkottak, ahogy a nők sem voltak mindig megtörve. Egyedi megoldásai mind kézzel készültek: hajtással, bevasalással vagy éppen kézi öltéssel. A kollekción belül megjelennek lágy, puha, áttetsző, könnyű, fényes és vászonszerű anyagok egyaránt.
 
 
És végül a nőről, aki a nagy megnyilvánulások, harcok, küzdelmek és viharok után néha csak úgy könnyedén elmegy egy tó- vagy tengerpartra, hogy a víz nyugtató látványa, az ottani élővilág, a természet gyönyörűsége kimossa belőle mindazt a fáradtságot, amit a mindennapok terhei okoztak.
 
 
Ekkor Pump Réka - Illision / Sea collection darabjait fogja viselni, melyek strandra, tengerparti nyaralásra és bulizásra szánt öltözékek. Laza – elegáns stílus, kényelmesek, könnyű viselet. Fő színek a sárga, a kék, a fehér és a pink, áttetsző anyagokban, mint a muszlin és a pamutvászon. A saját készítésű mintákat különböző tengeri élőlények, illetve azok felületei ihlették.
 
 
"A nő ötször", ahogyan azt a Mod'Art öt végzős hallgatója vizualizálta.
 
Mivel egy nő élete során a fenti állapotok mindegyikét megtapasztalja, - akár többször is -, kívánom, hogy a fiatalok szakmai tudásuk és elhivatottságuk legjavát adva és egymást támogatva találják meg mindig a maguk vásárlóközönségét.
 
A kollekciók további, ill. a finálé képei:
 
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek