Bezárás

Keresés

Bezárás

A stílus többé nemcsak a Carrie Bradshaw-k kiváltsága

Forrás: figyelo.hu

Útjára indult a magyar divattervezők egyetlen és független adatbázisa.

Divattervezőink egyre nagyobb sikereket érnek el országhatárokon belül és kívül - felvetődik hát a kérdés: hogyhogy még senkinek sem jutott eszébe egy központi információs portált építeni köréjük?
Februárban a nagyközönség számára is elérhetővé vált az asalon.hu, a hazai divat köré szerveződő, független tájékoztató portál. Az oldal megálmodója, Vanyovszki Mária célja elsősorban az volt, hogy rendszerezze a tervezői világgal kapcsolatos információkat, s egy jól áttekinthető divattérképet rajzoljon az itthon tevékenykedő személyek és események köré. Az alapító komoly üzleti karriert tudhat maga mögött, sokéves vezetői és kommunikációs tapasztalatára hagyatkozva döntött úgy, hogy divatszakma iránti szerelmét professzionális szinten viszi tovább. A portál egyszerre szolgál kiindulási pontként a szakma szereplői és a divat rajongói számára.

A kezdeményezés hiánypótló: a magyar tervezők nemzetközi sikerei ellenére sem találunk egy igazán jó összefoglalót arra vonatkozóan, hogy kik, és milyen szinten működnek fashion témában kis hazánkban. Az asalon.hu tervezői adatbázisa folyamatosan bővül. A tervezői adatlapokon a személyt, illetve a márkát bemutató összefoglalók mellett látható minden további információ: kollekciók, események, értékesítők.
 
A weboldalon nemcsak tervezők és kollekciók szerepelnek, de megtalálhatóak a legfrissebb divathírek, vásárlási lehetőségek, divatbemutatók is. Inspirációt gyűjthetnek tervezők és érdeklődők egyaránt; az üzletek adatlapjait böngészve pedig a látogató pontos adatokhoz juthat arra vonatkozóan, hogy az adott tervező termékeit hol tudja megvásárolni.
 
A honlap segítséget kíván nyújtani azoknak a fiataloknak is, akik divattervezők szeretnének lenni, de nem bíznak még eléggé magukban, vagy csak nem tudják, mik a lehetőségeik. Az oldalon kategóriákba szedve láthatóak azok az itthoni és külföldi intézmények, melyek ilyen jellegű képzéseket indítanak.
 
A portál kétnyelvű, hogy mindezt a Magyarországon élő külföldiek, valamint a magyar divat iránt érdeklődő, nemzetközi szakmai oldalak, divatblogok, rajongók és vásárlók is elérhessék. Cél továbbá, hogy az asalon.hu saját cikkeiben foglalja össze a divattal és képzésekkel kapcsolatos tudnivalókat, és ezzel folyamatos szakmai segítséget, inspirációt is nyújtson.
 
„A weblap mögött nem elsősorban üzleti számítások, hanem a magyar divattervezőkért rajongó emberek állnak, így az oldalnak a jövőben komoly közösségformáló szerepe is lehet" - tette hozzá az ötletgazda.
 
http://figyelo.hu/cikkek/429751-a-stilus-tobbe-nemcsak-a-carrie-bradshaw-k-kivaltsaga
 
Címkék: sajtóasalon.hu



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek