Bezárás

Keresés

Bezárás

A vágy tárgya - Kata Szegedi 2018. tavasz-nyár

Vanyovszki Mária

Kata Szegedi több külföldi divatesemény után októberben, az itthoni Mercedes-Benz Fashion Week-en is bemutatta aktuális darabjait. Az öltözékek ihletője ezúttal New York volt: Frank Gehry ikonikus épületei, a hosszú nyári éjszakák, a nagyváros hevülete és a street style lendülete.

A New York arculatához tartozó, egyedi öltözködési szokások, a kulturális sajátosságok, a nemek közti határok elmosódása találkozik itt olyan darabokkal, melyekben viszont kifejezetten hangsúlyos a maszkulin és feminin energiák látszólagos ellentmondása.


Minden egyes darab "a vágy tárgya".


Az utcai véletlenszerűség látszatát keltve a kollekcióban váltakozva jelennek meg az uniszex öltözékek, majd az erősen nőies és férfias darabok, mely mégis egy egységes egésszé áll össze. Kata úgy játszik a textúrákkal, a sziluettekkel és az öltözékek újraértelmezésével, ahogy Frank Gehry alakítja épületeit. A modern, hipnotikus hatású formák és fények elképesztő kontrasztot teremtenek környezetükkel.
 
 

A szín és anyagválasztás, a random patchwork hatás, a fémes elemek és a fényes textúrák úgy hatnak egy utcai környezetben, mint a kortárs építőművész ikonikus alkotásai.
 
 

A kollekció darabjai szemkápráztató látványvilággal hozzák az éles sziluetteket, a lazaság és erő kisugárzását. Köszönhető ez a választott anyagoknak: kézzel mosott farmer, pliszé anyagok, csíkos pamut, fényes műbőr, selyem, szatén, flitter, stb.
 
 
 
 
 

A szezon egy férfi kapszula kollekcióval egészült ki, melynek darabjaiban a klasszikus szabásvonalakat ötvözte a kilencvenes évek munkaruházatának elemeivel.
 
 
 
További képek: 
 
 
Fotók: MBFW 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek