Bezárás

Keresés

Bezárás

A virágoskerted te magad vagy! – Újrahasznosítás Virág Kerényi módra

Vanyovszki Mária

Kerényi Virág a hazai divattervezés látvány-mágusa.

Lélegzetelállító fejdíszek, harsányságukban is harmonikus színek, a futurisztikusságukat királyi pompával ötvöző, mindeközben mégis szexi ruhák és az ezekhez egyedileg díszített, mesebeli lábbelik.

A tavalyi Marie Claire-en bemutatott Balmain-es kollekciója után idén a Moschino Kaia Gerber-re és Gigi Hadid-ra applikált virágcsokrát juttatták eszembe a Millenáris kifutóján felvonultatott darabok. Csak amíg a világmárka 2018-as tavaszi-nyári kollekciójának egy-két záróeleme alkalmazta a tavaszidézésnek ezt az igencsak evidens formáját, Virág - nevéhez is hűen – tetőtől talpig virágba borította mind a kilenc lookot.
 
Az önös művészi önkifejezésen messze túlmutató kapszula kollekció érdekessége azonban nem ez. A tervező ezúttal az újrahasznosításra mutatott egy nemcsak egyedi, de rendkívül látványos és erőteljes példát.

Virág ugyanis az összes, nem hordott ruhadarabját és régi anyagait szedte elő.

Ezek adták a bemutatott kollekció alapját és váltak ekképpen az emberi megjelenést virágoskertté átültető „termő” táptalajjá.
 
Az így készült öltözékek elképesztő vizuális élményorgiában jelenítették meg azt az üzenetet, hogy a nem használt textilekbe és ruhákba az enyészet helyett leheljünk új életet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
________
Képeink: Jordanoff Péter



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek