Bezárás

Keresés

Bezárás

„Boszorkányok” márpedig vannak! - Alma Abonyi Showroom megnyitó, Kincsem Park

Írta: Vanyovszki Mária

A könnyed, péntek esti programról szóló beszámolómat egy életfilozófiai gondolattal vezetném fel.

Aki még emlékszik a Mártix című filmre, nagyon jól tudja, mekkora reveláció volt az élmény anno, és mi, akkori húszévesek százszázalékosan meg voltunk győződve, hogy az életnek nevezett utunk valóban egyfajta „bábjáték” lehet.

Mai élettapasztalatommal még tisztábban látom azt, hogy a gazdasági és politikai hatalmaknak és szerepeknek sokkal kisebb jelentőségük van az egyén útjának és lelki fejlődésének alakulásában, mint akár például egy hangyabolynak lehet, amit egy könnyed nyári séta során fedezek fel és bámulok aztán órákon keresztül.

A művészek, a primitív törzsek, az egyszerű, földműves ember, ők azok, akik sokkal közelebb állnak ahhoz, ami a lényeg, ami a természettel való harmónia, ami az öröm, a szeretet, ami az alkotás, az adni vágyás és a valóság mögötti valóság. Ők nem élik, hanem teremtik a világot!

Alma Abonyi is egy ilyen alkotó. A maga szobrász hátterével, személyes és szakmai tapasztalataival létrehozott egy olyan formát, anyagot és tárgyat, mely önmagában esztétikai élmény, funkcionalitása révén pedig az ember által teremtett világ egy darabkája. Ez a különleges karbon táska, mely készítésének folyamatáról egy kis videó megtekinthető itt.

A tervező külső megjelenésével is hirdeti, hogy fittyet hány a mátrix világ sablonjaira. Az egyébként törékeny alkatú, bájos mosolyú lány extrém, kék hajával, vad tetoválásaival kifejezetten lázad a külső ellen is, ami adatott neki.
 

Péntek este erre tett rá még egy lapáttal, amikor is a Halloween hangulatban szervezett showroom megnyitóra boszorkánynak öltözött.
 
 
A vendégeket egy nyereményjátékkal ösztönözte jelmezek viselésére: a tervező új termékvonalának a NINE by Alma Abonyi-nak egy darabját sorsolták ki a beöltözöttek között.
 
 
A NINE by Alma Abonyi azért született, hogy a tervező világa azok számára is elérhető legyen, akik a karbon táskákat nem tudják megfizetni. Az új termékvonalat egy hagyományosabb anyaghasználat jellemzi, az alkalmazott bőrökben ugyanakkor van egy karbon hatás, mellyel így megmarad a kötődés az eredeti Alma Abonyi darabokhoz.
 
 
A márkavonal első kollekciója a Silence. Borítéktáskák, kisebb és nagyobb doboztáskák, laptoptáskák, és nagyobb méretű női táskák is megtalálhatóak a NINE darabjai között.
 
 
Kétféle karbon mintázatú bőrrel, fekete, bordó, türkiz és mustár színekkel, illetve ugyanilyen színű szőrök kombinációjával születtek meg a modellek.
 
 
Funkciójukban jobban reagálnak az aktuális trendekre, a praktikusságot is magasabb fokon szolgálják: többségük uniszex, illetve többféleképpen is hordhatóak: a doboztáska például pánt nélkül kis kézitáskaként, egy szíjjal válltáskaként, két szíjjal pedig egy különleges hátitáskaként is viselhető.
 

A táskák formája ősi szerkesztési folyamatok mentén született: a természetben található organikus kapcsolatokra reflektál, a vissza-visszatérő, tulipánra emlékeztető, néhol egyszerű trapézzá transzformálódó motívum ugyancsak a legrégibb szimbólumok formai interpretációja.

A kampányfotók ehhez a szimbolikához kapcsolódóan lettek kicsit darkosak, boszorkányosak.

Ezért is volt annyira önazonos az, ahogyan Alma a márka új showroomjának megnyitójára, mely egyben a kollekció debütálásául is szolgált, boszorkánynak öltözött.
 
 
A helyszín választás is maximálisan erősíti ezt a polgárpukkasztó, a sorba soha be nem álló attitűdöt, ahogy a tervező úgy dönt, hogy a biztosabb látogatói forgalommal kecsegtető belvárosi üzletek helyett a Kincsem Park régi mázsaházának első emeletén nyitja meg új showroomját, vállalva ezzel annak minden kockázatát és pozitívumát, a kísértetiesen egyedi hangulatot és a célorientált, csakis az Alma Abonyi táskákra, az általa alkotott világra vágyó közönség látogatását.
 

 
Köszönet a képekért: David Bodnar Photography és Gottheephoto.
 
Még több kép az eseményről elérhető itt: https://www.facebook.com/almaabonyidesign



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek