Bezárás

Keresés

Bezárás

Csillag Zsuzsi – Új prémium kötött márka a Süel tervezőjétől

Vanyovszki Mária

Pontosan két évvel ezelőtt találkoztam először személyesen Zsuzsival egy közös barátunknak köszönhetően. Természetesen ismertem már a nevét, ahogyan a SÜEL márkát is; ismeretlenekként talán többször elmentünk egymás mellett a Fashion street-en.

Zsuzsit egyébként nehéz nem észrevenni; sugárzó egyénisége rendkívüli külsővel párosul: szőke hajzuhatag, hibátlan öltözék és hozzá a mindig tökéletesen választott kiegészítők. Megjelenésében egyszerre képviseli a kozmopolita életérzést, a céltudatos vállalkozót és a törékeny nőiességet.

Ezért is örülök nagyon annak, hogy a családi vállalkozásban eltöltött aktív és kreatív évek után végre létrehozta saját márkáját, ami egyszerre kiteljesedése az évek alatt gyűjtött tapasztalatoknak és formába öntése annak az egyedi világképnek, ami Csillag Zsuzsi személyiségét tükrözi vissza.

Még most is emlékszem a két évvel ezelőtti beszélgetés során általa megfogalmazott gondolatokra, mert az a szemlélet, ahogyan ő vélekedett nőkről, férfiakról, életről, világról, abban az életszakaszomban nekem rendkívül sokat jelentett.

Mi újat hoz a Csillag Zsuzsi a Süel-hez képest?

Zsuzsi elmondása szerint a prémium márka kínálatában már nemcsak kötött ruhák lesznek, illetve a kötöttet is kombinálni fogják selyemmel vagy akár bőrrel. Lehetőségük lesz továbbá extrább kötési technikák alkalmazására; komplikáltabb, lassabban készülő minták használatára, többféle anyag és fonal váltakoztatására egy ruhán belül is.
 

Hasonlóan a Süel-hez, itt sem fog több ezer darab készülni egy-egy fazonból, sőt. Míg a Süel limitált kollekciókból 50-100 darab készül maximum, a Csillag Zsuzsi 15-20-as szériákkal jelentkezik majd, így szinte lehetetlen lesz összefutni hasonlóval az utcán.

Ahogy Zsuzsi megfogalmazta, a prémium márka stílusa elvontabb lesz; sokszor kissé "elvetemült" sminktrendekkel, formabontó ékszerekkel és talán meghökkentő megvalósításokkal lehet majd találkozni. A finomság és a nőies vonal megmarad, a minőségről nem is beszélve, de inkább "state of art" kötött darabokról beszélhetünk majd.

Az első kapszulakollekciót a halászhálók rusztikus világa ihlette. Színekben is a drapp, szürke átmenet, illetve a fekete dominál. A fonalak vastag, kicsit durva szerkezete is az erős hálókat, köteleket idézi, amivel a hagyományos halászat során dolgoznak a még akítv tengeri halászok. Tapintásra természetesen 100% pamut.
 

A különböző csipkeminták teljesen absztrakt váltakozásával, a szín és a fonal együttes cseréjével egy kifejezetten bohém és vagány hatást értek el. Nem lesz meglepetés, hogy a kollekció fedőneve "patchwork net" lett.

A tavaszi sminktrendek közül a teljesen natúr vonalat, a selymesen csillogó porcelán bőrt választották, megbolondítva egy csipetnyi "broken doll" hatással. Az összecsomósodott hosszú pillák mellé, középen világos ajkak társultak.
 

Az avantgárd hálókat hasonlóan bolondos ékszerekkel párosították, melyeknek tervezője, Zimányi Márti, aki Londonban dolgozik ékszertervezőként, és ZM ecojewellery név alatt gumiabroncsból készít újrahasznosított ékszereket. Mindez tökéletesen passzolt a Zsuzsi patchwork "halászhálós" elképzeléseihez, színben és stílusában is szuper az összhatás.
 

A Csillag Zsuzsi ruhák jelenleg kizárólag a Fashion Streeten kaphatóak. Természetesen külön törzsvásárlói kérésre a Mammutban található Süel márkaboltba is átviszik a termékeket.
 

Fotó: Gregus Máté
Smink: Deák Veronika
Styling: Süel team
Ruha: Csillag Zsuzsi kapszula
Modell: Zoé
Ékszer: ZM ECOjewellery
 
 
Címkék: Süelkötött



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek