Bezárás

Keresés

Bezárás

Divat Placc a pesti éjszakában

Piacozott: Vanyovszki Mária

Csütörtök este mi sem hagyhattuk ki a piacozást, és nemcsak azért, mert ehhez a piachoz végre nem kellett hajnalok hajnalán kelni.

Utoljára Hongkongban voltam éjszakai piacon; ott aztán minden volt a horoszkópos pólótól, az iránytűn keresztül, a pácolt polipig, minden; imádtam, és nemcsak azért, mert éjjel bóklászhattunk a végeláthatatlan tömegben, hanem mert hihetetlen kincseket lehetett találni.

Úgy tűnik, ezt az ősemberes, keresgélő, gyűjtögető, bóklászó szenvedélyt civilizációkon keresztül hozzuk magunkkal, és mindig megtaláljuk rá a lehetőséget, hogy kiéljük.
 
Budapesten az Antik Placc kishúgaként március 17-én indult új kezdeményezés a divat szerelmeseinek szól. A “DIVAT PLACC - by night" a nagy testvérhez hasonlóan a régi és új, vagy régiből új elvén nyitja meg kapuit az egyedi, vintage ruhák, cipők, órák, ékszerek, táskák és divatkiegészítők rajongói előtt a Belváros közepén, a gyönyörűen felújított Klauzál téri Vásárcsarnokban.
 

Ami a piac kínálatát illeti, valóban nagyon színes volt, ahogyan azt az előzetes sajtóanyagból tudni lehetett; nem maradt el a közkedvelt second hand részleg, a vintage darabok, a kézi munka, de ismert hazai tervezők is jelen voltak termékeikkel. Így például Violetta (Lovebuda Vintage), Csörgő Zsolt (10óra10), Kalacska Zsana (WonderLab, Zwana modular jewerly), Tipton Eyewear, Budapest Collection stb.
 


Szerettük a nyüzsgést és a közvetlen hangulatot, ahogyan bárki bárkivel kedvesen elbeszélgetett.
 
Hosszú távon egyértelműen nagyon jól funkcionálhat közösségi térként is, hiszen fedett helyen zajlik, színes közönséget vonz és könnyen megközelíthető. Remélhetőleg lesznek olyan vendéglátósok is, akik meglátják benne a fantáziát, és ki fognak települni, ezzel is növelve az élményt, (még ha pácolt polip nem is lesz a kínálatban).

Időpont: Az éjszakai vásár ingyenesen látogatható minden csütörtök este, 17 és 22 óra között.
Helyszín: Klauzál téri Vásárcsarnok
A hely kutyabarát! :-)
 
A SALON fotóit készítette: Diana Photography, https://www.facebook.com/goddessphoto
 
További képeink:

 



 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek