Bezárás

Keresés

Bezárás

Divathétvége a Gundelben – Budapest Fashion Week 2017

BFW

Hétvégén nemcsak a Millenárison voltak bemutatók. Ezúttal a Városligeti Gundel Étterem Erzsébet Királyné Bálterme adott otthont a háromnapos Budapest Fashion Week programjának.
 
Pénteken az olasz Feelomena mellett a magyar márkák közül Evelin Fink, Rabocsi és Simonetta Sabo mutatták be legújabb kollekcióikat.

Fink Evelin márkája a magabiztos nőknek szól. Az Auróra kollekcióban a ruhák látomások, amelyek leginkább az egyediséget és a nőiességet hivatottak megjeleníteni. 
 
    
 
A színek, a zöld, lila több árnyalata, illetve a türkiz zöld, az ezüst és a sárga mind a fény játékát testesítik meg. A sziluettek és a ruhák formái a nőiességet a bennünk élő istennőt helyezik előtérbe. A ruhák anyagát tekintve: spanyol és olasz juhnappa, hernyóselyem szatén, a hernyóselyem düsesz, hernyóselyem organza, gyapjúszövet mind-mind az eleganciát, páratlan megjelenést és az exkluzivitást vonultatja fel. 

Rabócsi Renáta márkájának a RABOCSI-nak legújabb kollekcióját a tavaszi-nyári érzések felidézése ihlette.
 
 
 
Az egyedi, kézzel festett selyemruhákon derűs, felhőtlen, bohó mintákat ötvözte a végtelenül nőies formákkal. Renáta arra tette fel az életét, hogy minél több nőnek megmutassa: nőnek lenni jó vagy inkább csodálatos, ami ebben a kollekcióban is tükröződik.
 
Simonetta Sabo egy egyedülálló fesztivál stílusú ruházati márka. A designer célja, hogy ösztönözze az embereket: merjenek kitűnni a tömegből, és legyenek bátrak megtörni a hétköznapi divat egyhangúságát! A brand sajátossága a kézzel festett textilek, illetve vászonra/papírra készített műalkotások használata az egyedi mintanyomatok során, valamint kísérletezés nem mindennapi anyagok használatával és azok beillesztésével a hétköznapi divatunkba.
 
 

A márka székhelye London, az anyagok beszerzése Angliából és Magyarországról történik, és minden egyes darab kézzel készül. Az úgynevezett "lassú divatot" képviseli, minden termék egyben művészeti alkotás is.

A szombati bemutatókon Szonja Dudik, Cogo, Vígékszer, Essende mutatkoztak be az angol AMIRAB mellett.

Szonja Dudik új kollekciójának inspirációja a szemet gyönyörködtető tavaszi mesés, idilli tájak, színek, virágok sokasága. A tervező a magyar népviseleti motívumok újraértelmezésével alkotott különleges stílust, amivel egyúttal a tradíciók előtt is tiszteleg, és népszerűsíti azokat. A kollekció koktél- és estélyi ruhákból áll össze. Kiemelkedő eleme a kézi festések, melyek többféle módon, különleges festékekkel illetve technológiákkal készülnek.

Az Essende idei kollekciója a Butterfly továbbépítése, kiteljesítése. Puha tüllök, horgolt csipkék, festett organzák, hímezve rajzolt fűzők alkotják a mostani álomszerű kollekció.

Vasárnap a Drenkrom, Balázs Eszter, Timarcs, Aranyi Szilvia és Ticci márkák mutatták be darabjaikat.

A Drenkrom kollekciójának darabjait a különböző női szerepek radikális és konzervatív, hagyományos és újszerű, megszokott és szokatlan értelmezései inspirálták egy csipetnyi feminizmussal fűszerezve.
 
    

Az alkotó, Dávid Ildi határozott kézzel formálja újra a szemünk előtt ezeket a szerepeket, és nyúl a különféle anyagokhoz, legyen szó masszív farmerről, lakkról és műbőrről, vagy finomabb selyemről, csipkéről és kézzel kötött anyagokról - ahogy izgalmas párhuzamba állítja a természetes és mesterséges alapanyagokat, a méterárut és az egyedi mintájú, kézzel festett és hímzett részleteket, az újat és a használtat.
 
timarcs márka a városi sportos viselet irányába mutat némi futurisztikával fűszerezve.
 
   

Fontos számára a szabásvonalak újragondolása és az anyaghasználat. Azokhoz szól, akik szeretik a kényelmet, ugyanakkor nem szeretnék ezt feláldozni a stílusos megjelenésért. A timarcs egy olyan világot álmodott meg, ahol ruháink letisztultsága hatással van szellemünkre és lelkünkre egyaránt. A káoszból kiemel és megtart, tudatos és innovatív.
 
A TiCCi Rockabilly Clothing ruhái az 50-es évek amerikai lázadó tinik stílusát csempészi a mai hétköznapokba.
 
    
 
A 2017-es tavasz/nyár kollekció inspirációját az 1990-ben Johnny Depp főszereplésével megjelent Cry Baby című film fülbemászó dalai adták. 
 
Képek: Zsocc Fotó
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek