Bezárás

Keresés

Bezárás

Életöröm, kreativitás, jövőteremtés – Divathetünk első napja

Beszámol: Vanyovszki Mária

Az idei Merzedes-Benz Fashion Week Central Europe eseményét mi az Anna Daubner bemutatójával kezdtük. Tökéletes indítása volt ez az októberi esős napnak, mivel Anna ruhái, az élénk kékek, a geometrikus printek, a fehérrel kombinált különleges szabásvonalak, a narancssárga brokát anyaga, mind-mind csupa vidámsággal, vágyott életörömmel idézték meg a Várkert Bazár sötét háttere előtt a tavaszi, nyári hangulatot.
 
A finom sziluettekben és egyedi anyag kombinációkban jól felismerhető a tervező eredeti alkotásmódja, az utcai viseletekben is finoman elegáns életérzés.
 

A The Four bemutatója volt a következő. A fiatal alkotócsapat egy letisztult dizájnú, praktikus darabbal indított, a Népszabadság feliratú fekete pulóverrel! A felső az azóta eltelt egy hét alatt rendkívül népszerűvé vált.
 
 
A divatmárka kiállása nemcsak a tervezők merészségét és elhivatottságát jelzi, de utat mutat a kommunikációs és művészeti formák közötti átjárásban és a divat, az öltözködési kultúra bármire kiterjeszthető kifejező erejében. Ugyanezt a vagányságot tükrözték a továbbiakban felvonultatott tavaszi-nyári darabok is. A három fiatal nagyon különböző elemeket alkalmaz együtt, azokat újfajta merész, ugyanakkor szofisztikált alkotásokban értelmezi újra.
 

Szegedi Kata mestere annak, ahogyan a divat nyelvén keresztül, kortárs művészek alkotásaiból inspirálódva, vagy éppen azokkal együttműködve teremtsen ruhák révén viselhető látványvilágot, mely mindig új, mindig más, mégis annyira Kata Szegedi-s.
 
 
 
A kontrasztok, a formákkal és színekkel való állandó játék, a folyamatos kísérletezés mintadarabjai ezúttal is olyan tökéles harmóniában álltak össze a bemutatott tavaszi-nyári kollekcióban, akár ha egy gondos kurátor által válogatott kiállítás darabjait nézegetnénk.
 
 

A TOMCSANYI kemény, kelet-európai hangzású nevével is idézi a márka poszt-szocialista ihletésű inspirációs és vizuális világát. A 2017-es tavasz-nyári kollekciót a szocialista május elsejék, a felvonulások ihlették: zászló a kézben, szegfű a mellényzsebben, virsli, mustár, vidáman éneklő elvtársak. Megjelentek a tervező egyedi mintái könnyed színekkel és fazonokkal kiegészülve. A márka a maga formanyelvén és inspirációs hátterével a dolgozó, modern nőket ünnepli, minden ideológiai vagy politikai felhang nélkül.
 

Úgy alakult, hogy Konsánszky Dóra bemutatója számunkra aznap az utolsó volt... Tökéletes zárása a napnak, finálé. Számomra Dóra szakmai etalon. Tíz éve folyamatosan követem a munkásságát, a kollekcióit, és minden szezonban az az érzésem, mintha a ruháit a jövőből hozta volna. Olyan egyedi látásmód, technikai tudás, anyaghasználat és világlátás jelenik meg a darabjaiban, mely semmihez nem hasonlítható.
 
 
A „Constructive Levitation” fantázia néven bemutatott tavaszi-nyári darabokban a mérnöki pontosság a könnyedséggel, a végtelen variálhatóság a letisztult vonalakkal, a mesteri anyaghasználat a praktikummal, a monokróm színvilág az élénk türkizzel és téglavörössel találkozott és hozta létre a teremtő lebegést ruhákban és életérzésben.
 

A divathetet számos egyéb esemény kísérte, mint pop-up store, beszélgetések, előadások. Ezeken készült hangulatképeink elérhetőek a facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/a.salon.budapest/mercedes-benzfashionweek

A Salon fotóit ezen a napon Horváth Adrienne készítette.

További képeink az öt bemutatóról:
 

 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek