Bezárás

Keresés

Bezárás

Itt jártunk – Vendégségben az YLKA Design Studio-nál

Vendégeskedett: Vanyovszki Mária

Új helyet felfedezni mindig külön izgalom; majdnem annyira érdekes, mint új emberekkel megismerkedni, és az első benyomás ebben az esetben is rendkívül meghatározó. Az YLKA Design Studio-ban még nem jártunk, így nagy örömmel tettünk eleget a meghívásnak, hogy részt vegyünk az Antré, a Fibula és a Zagabo 2016-os tavaszi nyári kollekciójának a bemutatóján. Olyan hatással volt ránk maga a hely, hogy úgy döntöttünk, külön írást szentelünk a stúdiónak, és külön a bemutatónak.
 
 
Aki bolyongott már a városliget melletti villanegyedben, annak nem kell részletezni, hogy milyen különleges házakat lehet itt látni. Van egy kedvencem a Dürer kert mögött, ami érdekes hangulatú tornyocskáival és apró ablakaival egy zárdaépületre emlékeztet. Folyton kiráz a hideg, amikor arra járok, és még mindig nem tudtam eldönteni, hogy ez a jó, vagy a hideglelős borzongás.

Az YLKA-t rejtő villaépület ehhez képest egyértelműen vendégcsalogató. Igaz ezúttal - a bemutató miatt is - nyitott kapukkal vártak minket. A ház az Ilka utca sarkán, közvetlenül az Ajtósi Dürer-ről nyílik, pár száz métert kell csak a Hungária felé gyalogolni a Dürer kerttől. A parkolás a ház előtt ingyenes.

Az YLKA Design Studio vállalja, hogy nem él a nagyforgalmú belvárosi elhelyezkedés kiváltságaival, viszont cserébe olyan impozáns teret és panorámát tud nyújtani, ahol a dolgos műhelyektől, a régi szalonok hangulatát idéző bemutatótermen át, a városligeten keresztül a budai hegyekig szól az élmény.
 

A Fibula tervezője, Nagy Dorottya elmesélte, hogy sokáig keresték a megfelelő helyet, és annyiféle ingatlant láttak, hogy amikor ide beléptek, tudták, érezték, hogy megérkeztek.

A fényárban úszó bemutatótermet díszítő értékes selyemtapéta egyszerre idézi a meghitt budoárok és a hangos társasági életnek helyet adó, egykori szalonok hangulatát, tökéletes atmoszférát teremtve ezzel a tér jelenlegi funkciójának. Itt az alkotó alkotni tud, a modell kecsesen fölvonulni, a vendégség csiripelve pezsgőzni, a vásárló pedig kényelmesen próbálgatni.
 
 
Keddtől péntekig, délután 2-től 7-ig bárki bármikor, akár bejelentkezés nélkül is ellátogathat ide, ha a tervezők kollekcióiból szeretne vásárolni.
 
Az YLKA design studio tagjai Ducsai Leather Goods, Designizmus, FIBULA, ill. nemrég csatlakozott hozzájuk a Zagabo, és a csapat hamarosan újabb taggal bővül. Érdemes rendszeresen betérni ide.
 
 
 
Facebook: https://www.facebook.com/ylkadesignstudio
 
További képek az YLKA-ból:
 
 
A fotókat készítette: Horváth Adrienne



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek