Bezárás

Keresés

Bezárás

Kötött arcok és horgolt cicik egy szebb világért – Anna Tamas-Katzer

Vanyovszki Mária

Július egyik forró nyári estjén a Pontoonon köszönt rám egy rég látott ismerős. Úgy ültünk le a betonra, hogy egyből Instagram fotókat kezdett mutogatni egy Londonban frissen végzett divattervező munkáiról, akivel egy éjszakai buszon ismerkedett össze:

„Arcokat készít, nézd!”

 
Tamás-Katzer Anna az egyik legintuitívabb személyiség, akivel az utóbbi időben találkoztam. A Duna TV Divat és Dizájn műsorába készített riportomból is látszik, milyen kivételes őszinteséggel őrizte meg gyerekkorunk természetes kreativitását és játékosságát.

Egész alkotási folyamatának alapja a humor, a játék, mivel úgy gondolja, hogy hétköznapjainkat öltözékünkkel színesítve tesszük szebbé és könnyebbé életünket is.
 
A London College of Fashion intézményében tavaly diplomázott fiatal lány a kötés és horgolás technikáit gondolja újra mai, modern formákban.
 
 
A nagymamamás pulcsi, zokni standardok helyett ciciket és arcokat készít ezekkel a technikákkal.
 
 
Minden tematikus anyagának megvan a maga előtörténete, melynek része egy technikai kísérletezés és egy társadalmi szerepvállalás is.
 
 
Míg az arcok az individuum kifejezését és az emberi sokszínűség ábrázolását hivatottak szolgálni, a cicikkel a „Free the Nipple” mozgalmához csatlakozva egyfajta feminista kiáltványt szabadít a világra topok, táskák és pénztárcák megtestesülésében.
 
 
Ez a - többihez képest - egyszerűbb technikával kivitelezett, hatásos mondanivaló a legkeresettebb terméke a tervezőnek.
 
 
A maradék fonalakat úgy hasznosítja újra, hogy a kevesek által használt szilikonnal ötvözi, és minden darabja így lesz egy egészen egyedi, ugyanakkor forradalmian bevállalós top.
 
 
Anna imádja a színeket, és mint az alábbi képeken látható, használni is tudja őket.
 
 
 
 
 
_______
annatamaskatzer.com 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek