Bezárás

Keresés

Bezárás

Lángokkal tarkított fekete-fehér vízió – Konsanszky a hazai divathétvége kifutóján

Vanyovszki Mária

Nagy rajongója vagyok a kortárs, mély filozófiai, tudományos-fantasztikus irodalmi műveknek. Talán ezért is kedvencem Konsanszky Dóra, aki maga is egy jövőt teremtő alkotó. Látásmódja és az a technikai zsenialitás, ahogyan ő az anyagokhoz nyúl és formákba önti vízióit, páratlan nemcsak a hazai, de a nemzetközi porondon is.

Nem tudom elégszer leírni róla, mennyire megelőzi a korát.

A most bemutatott 2018-as tavaszi-nyári kollekció ihletőjeként a Portico Quartet Art in the Age of Automation klasszikus, elektronikus dallamvilágát jelölték meg. Egy hónappal ezelőtt jártam a márka műhelyében, az akkor készített interjú során már megosztották velem, hogy az avantgarde és minimalizmus jegyében készült darabok szó szerint egyedi grafikai jelzést kaptak: a márka szellemiségét kódolták a ruhákba: Art Encoding / Encoded Art.

Alig vártam, hogy kifutón láthassam az Encryption névvel illetett kollekciót.
 

A Konsanszky név bináris kódja a 2018-as tavaszi-nyári öltözékek fő grafikai eleme, ill. vannak darabok, ahol rejtve jelenik meg a jelzés.
  

A modelleket az ihlető zene kísérte végig, melynek dallamvilága jól idézte azt a kettősséget, ami Dóra ruháira is jellemző: benne van az élet rejtélyessége és az új iránti nyitottság.
 
 

A fekete, fehér és bézs színek közül ezúttal a narancs lógott ki a sorból.
 
 
A tudatosan épített monokróm világban lázadó lángként villant meg hol egy egész öltözékben, hol pedig egy apróbb vagy nagyobb szabászati elemként.
 
  

Dóra a legmagasabb minőségű, lehelet könnyű viseletet nyújtó anyagokat alkalmazza sajátos, edgy darabjainak készítésekor.
 
 
A mosható báránybőr, a hernyóselyem, a puplin, a pamut- és viszkózdzsörzé, a len, a pamutvászon, az elasztikus jogging jeans együtt élnek az egyes modellek specifikus neveivel: Cryptonit, Wook, Phonix, Awake, Hybrid, Indira, Shade.
 
 

Egy olyan öltözködési kultúrát hoznak létre ezek az anyagkombinációk, amelyben a zene, a mértaniasság és a márkát jelképező stílusjegyek állnak össze egy jövőképpé.
 

A modellek térbeliségében ott a kódolt titokzatosság, amelyben minden nő megtalálhatja és felfedezheti a saját titkos nőiességét, rálelhet saját rejtett kódolt üzenetére. 
 
A bemutató összes képe:
 
 
Képek: MBFW 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek