Bezárás

Keresés

Bezárás

Made with Love – a NATI 100% Pure Idea új kapszula kollekciója

Írta: Vanyovszki Mária

Gyulai Natália ruháit olyan magas szintű művészi igénnyel készíti, hogy akár egyes nemzetközi haute couture divatmárkák darabjaival is simán felveszi a versenyt.

Nagy kedvenceim a Wonderfur darabjai, de minden egyéb eddigi kollekciójában ámulatba ejtett a formák és minták változatos kavalkádja, melyhez merészen alkalmazta a legélénkebb színeket is, így építve a NATI 100% Pure Idea egyedi világát. Most viszont a tervező kivételesen egy csupa fekete darabból álló kollekcióval lepte meg követőit. Egyfajta önként választott kihívásként tekintett a lehetőségre, hogy aztán a megalkotott darabokból egy erősen Valentin napi hangulatú, mély feketébe öltött, mégis tüzes ruha mámor alakuljon.

“Tervben volt egy kapszula kollekció a januártól kezdődő báli időszakra. Ahogy készültek, alakultak a formák, ilyen impulzus-szerűen eldőlt, hogy ez egy Valentin napi story lesz.” - meséli Nati. A tervezők általában szezonokban (tavaszi-nyári, őszi-téli), gondolkodnak, ritkább ez a fajta kapszula kollekció. “Éreztem egy hiányt az alkalmi öltözékek piacán. Kevés olyan ruha van a kínálatban, mely nem ez a kommersz vonal, hanem valami olyan, amiben a kortárs formákra igényes, modern gondolkodású nő magát el tudja képzelni. Ami kényelmes, kézműves technikákkal készült, elérhető designer darab.”

A kollekció valóban egy igazi, modern, kortárs “kis fekete” kollekció lett. Két hosszú szoknya van benne, külön kombinálható felsővel.

Bár minden darab fekete, anyagválasztásában rendkívül színes. Így játszott most Nati a lehetőségekkel olyan változatos anyagokat használva, mint a selyem, flitteres tüll, fényes anyagok, kötött, kasmírsálak, gyapjú, csipke, kis kiegészítők, dekor, toll stb.
 

A fazonokat illetően egyszerűbb formákban gondolkodott, hogy minél többen a magukénak érezhessék a ruhákat. Az egyszerű szabásvonalakat ugyanakkor különféle trükkökkel tette változatossá, pl. a rafinált, filigrán kötők deréktájon, melyek többféle megkötést engednek, így a ruhák az alkati sajátosságoknak megfelelően variálhatóak.

Két kabát is van a kollekcióban: egy neoprén nagyvonalú, sok szíves kabát, amit övvel is lehet hordani, ill. egy marabu toll kabátka.
 

A kiegészítők külön ehhez a kollekcióhoz készültek, melyek szintén Nati munkái, ahogyan a választott tematikához és a darabok hangulatához tökéletesen illeszkedő graffitis falat is ő maga találta.
 
 
(A graffiti készítője ismeretlen. Ha ezt esetleg olvassa, várjuk jelentkezését.)

Fotók: Almási J.Csaba
Smink: Felhalmi Kinga
Modell: Bianka - Face Model Management
 
További képek:
 


 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek