Bezárás

Keresés

Bezárás

Magyar tervezők Kínában – Laoni, WYHOYS, Rienne

A Chengdu Creativity & Design Week negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a kínai közönség és a szakma előtt. A hazai tervezők és az innovatív brandek, cégek mellett, a világ számos országa képviseltette magát a design különböző területeiről. Svédország az IKEA termékeivel, Németország a Mercedes-szel, Oroszország pedig Olga Noskova, a híres tortaművész kreációival vett részt az eseményen.
 
Magyarország idén először kapott meghívást az eseményre.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház közvetítésével három ismert hazai divatmárka mutatkozhatott be kézműves és innovatív kreációival.

A rangos eseményen a LAONI legújabb, STONEBAG kollekciója az innovativitást, a RIENNE féldrágakövekből készített kreációi a magas színvonalú ékszertervezést, míg a WYHOYS a minimalizmust és a fenntarthatóságot képviselte különleges ruháival.
 
 

A LAONI Design tervezőjére előző kollekcióiban is nagy hatással voltak a minimalista stílusú, modern építészet kiemelkedő alkotásai. A táskákat az egyszerű, letisztult formaalakítás jellemzi, melyeket egy-egy különleges anyag- vagy színpárosítás tesz még egyedibbé. 
 
 

A legújabb kollekció a STONEBAG collection, melyet egy eddig ebben a formában még nem használt, innovatív építészeti alapanyag, a természetes palakő inspirált.

A STONEBAG collection táskáiban finoman harmonizál egymással a rideg felületű kő és a nemes bőr alapanyag.
 
 

A táskák tervezésénél az egyszerű, tiszta mértani formákat, a szimmetriát helyezték előtérbe, hogy minél inkább érvényesülhessenek a különleges anyagok és fémkellékek. A palakő naturális színeit finom felületű, természetes árnyalatú, vagy éppen ellentétes, komplementer színű bőrökkel egészítették ki. A táskák megalkotása sok kézimunkát igényel és egyedileg készülnek el a márka budapesti, saját műhelyében. A gyártási folyamat hosszadalmas, ezért meghatározott számban, sorszámozott példányokban  érhetőek csak el. A LAONI-ra jellemző apró, finom részletmegoldások itt sem maradtak el, különleges kézifogók és az aprólékos kidolgozás teszi ezeket a táskákat nagyon karakteres, extravagáns kiegészítőkké, az öltözékek igazi „ékszereivé”.
 
 

A WYHOYS a fenntartható, transzparens divat képviselője. Missziója, hogy kollekcióról-kollekcióra olyan környezeti-szociális problémákra hívja fel a figyelmet, melyek megoldatlanul hagyása a világ természetes folyamatainak felborulásához vezethet.

A hiteles, fenntartható működés érdekében a teljes tervezés, modellezés és gyártás Magyarországon történik, így biztosított a különböző gyártási folyamatok személyes ellenőrzése.
 
 

Az alapanyagok kiválasztásánál a márka törekszik rá, hogy lehetőleg mindegyik a világ vezető organikus alapanyag tanúsító szervezeteként ismert Global Organic Textile Standard (GOTS) által minőstített legyen. A GOTS amellett, hogy a teljes ellátási lánc mentén magas szintű környezetvédelmi szabályokat határoz meg, előírja az etikus foglalkoztatáspolitikai kritériumokat is.
Emellett elsősorban saját tervezésű és gyártású alapanyagot használnak, így biztosítva a márka egyedi stílusát, valamint az abszolút etikus, egészséges és biztonságos gyártási körülményeket. A WYHOYS fontosnak tartja az ősi kézműves technológiák innovációját, így számos hazai alapanyaggyártóval kollaborál.
 
 

A tervezés, modellezés és a gyártás során keletkezett hulladékot szinte 100 %-ban újrahasznosítják, így csökkentve a márka ökológiai lábnyomának méretét. Az egyik jelentős hulladékmennyiség a szabásminták szerkesztésének következtében halmozódik fel, ebből egyedi, kézműves technológiával állítják elő a márka saját papírfogasát.
 
 
A RIENNE Creations kézzel készített, egyedi kiegészítőkre szakosodott prémium ékszermárka. Megálmodója Nagy Adrien, aki tanulmányit a Moholy Nagy Művészeti Egyetemen végezte. Tanult a London College of Fashion-ben, majd divattervezőként dolgozott Londonban, Milánóban, valamint a Marc Jacobs Collection-nél New York-ban.  Saját ékszer márkáját, a RIENNE-t az inspiráló New York-i hónapok után, 2013-ban indította el. A RIENNE Creations célja olyan divatékszerek készítése, melyek különleges odafigyeléssel, minőségi alapanyagokból, kézzel készülnek. A vintage formavilágot követő RIENNE ékszerek a klasszikus nőiesség és modernitás kifejezői, melyek könnyedén kombinálhatóak az aktuális divattrendekkel.
 
 

A RIENNE Creations mellet 2016-ban debütált a RIENNE Bride, ami a márka menyasszonyi kiegészítő vonala, amely főként fejdíszekre és esküvői kiegészítőkre fókuszál.
 
Még több kép a három márka kampányaiból:
 
Laoni


 
WYHOYS
 

 
RIENNE Creations


 
És Chengdu-ból:
 

 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek