Bezárás

Keresés

Bezárás

Magyar tervezőket hívtak meg Párizsba

Forrás: marieclaire.hu

A Magyar Nemzeti Kereskedőház meghívására Magyarországra látogatott Carole de Bona, a Párizsi Divathét legrangosabb eseményének, a Vendôme Luxury-nak alapítója, aki kilenc magyar márkát hívott meg az őszi kiállításra. A meghívás kiemelkedő lehetőséget jelent, mert a Carole de Bona nevével fémjelzett eseményen való részvétel az egyik legjobb ugródeszka a világ meghódítására induló tervezőknek.

A Párizsi Divathét egyik legrangosabb eseményeként számon tartott Vendôme Luxury-t 2003 óta évente két alkalommal, tavasszal és ősszel rendezik meg a divat fővárosában, ahová kizárólag meghívásos alapon kerülhetnek be a divatmárkák.

Az őszi show-ra kilenc magyar tervező és márkája kapott meghívást, így Makány Márta, a Maison Marquise, Abodi Dóra, Halász Éva, Merő Péter, a BYME, a Zema, Pápai Lilla és Vágó Réka képviseli hazánkat az eseményen. A kiállításon való bemutatkozás mellett három márka kizárólagos lehetőséget is kap, hogy egy pop-up store-ban értékesítse termékeit szeptember 30. és október 3. között Párizsban.
 

„A márkák kiválasztása során nem a különböző tervezők termékeit hasonlítom össze egymással, hanem az a fontos, hogy a ruhadarabok egyfajta érzést közvetítsenek. A magyar divatmárkák igazán különlegesek, hiszen amellett, hogy minőségben is megállják helyüket a nagy divatházak termékei mellett, az alkalmazott színvilág miatt kitűnnek a nemzetközi választékból. Éppen ezért nagy örömömre szolgál, hogy az őszi eseményünkön már kilenc magyar tervező mutathatja be munkáját" – mondta Carole de Bona, a magyar divattervezőkkel való találkozás után.
„Nagy megtiszteltetés, hogy míg 2015-ben Olaszország, addig 2016-ban Magyarország vehet részt kiemelt partnerországként a világ luxusiparát meghatározó kiállításon és egyúttal bemutatkozhatnak a magyar kreatívipar jelentős képviselői a nemzetközi beszerzők és a divatsajtó előtt" – tette hozzá Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.
 
 
Carole de Bona nevéhez több meghatározó esemény szervezése, valamint bemutatótermek elindítása fűződik. Párizs egyik leghíresebb szállodájában, a Lutétia-ban kezdte pályafutását, majd a 90-es években két divatbemutató termet alapított, egyet a Saint Honoré utcán, ahol most a híres Colette butik működik, a másikat pedig a Petits Pères téren. Ő szervezte meg többek között Roger Vivier 90 éves kiállítását a Louvre múzeum Nagy Piramisában és a Repetto reneszánszához is hozzájárult. A Vendôme Luxury az eddigi tapasztalatainak, a divat és a tehetséges tervezők iránti elkötelezettségének összefonódása, mely ötvözi a divat, a művészet, a design és a gasztronómia elemeit.
 
 

 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek