Bezárás

Keresés

Bezárás

Óda a nyárhoz, a szerelemhez - Nora Sarman " The Honeymooner"

Vanyovszki Mária

Tökéletes indító show-ja volt a MBFW-nek Sármán Nóra 2018-as szezonra szánt tavaszi-nyári kollekciója. Darabjai olyan varázslatos nyári hangulatot teremtettek az Iparművészeti Múzeum kifutójára, hogy a legszkeptikusabb néző is azonnal a francia Riviérára képzelte magát, meghintve egy kis Bardot-s, hatvanas évek hangulattal.

Nóra úgy állította össze ezúttal az öltözéksort, hogy abból egy képzeletbeli romantikus utazás gazdag ruhatára állt össze. A mézeshetek gardróbja tele lebegő fodrokkal, hatalmas ujjakkal, repkedő szoknyákkal. A „The Honeymooner” óda a nyárhoz és a szerelemhez.
 
 
 
A márka eddigi kollekciói közül nekem ez az abszolút kedvencem. Nem véletlenül, hiszen az általam is oly gyakran alkalmazott, felmenők szekrényeiben való kutakodás áll itt is a háttérben.
 
 

A kollekciót azok a különleges hímzett és applikált anyagok inspirálták, melyek a tervező örökségei nagymamája menyasszonyi ruha műhelyéből. Ezek a valaha esküvői ruháknak szánt anyagok egy limitált kapszulakollekció darabjaiként születnek újjá.
 
 

„Nagyon személyes a számomra, hogy felhasználtam azokból az anyagokból, amikből 30 éve még a nagymamám is alkotott. Az ő emléke és a folytonosság is benne van ezekben a ruhákban, családi tradíció és nosztalgia, ugyanakkor a megújulás lehetősége is.”
 
 
 
 

Ropogós taftból, kristályos organzából és fényes szaténból blúzok, top és szoknya együttesek készültek. Egy kivétellel minden hófehérben, a nyár vakító színében.
 
 
 
 
Taftból és organzából készültek a romantikus és könnyed tavaszi ballonkabátok.
 
 
A tervező kedvenc anyagai is megjelennek a kollekcióban, egy különleges zsinóros csipke és puha tüll, melyen csipkevirágok repkednek. A ruhatár az üdülőhelyek elegáns vendégeit idézi.
 
 

A Nora Sarman és a Piszli kollaborációjából szandálkollekció született kifejezetten a „The Honeymooner” kollekcióhoz. A ruhákat Vecsei Zsófia gyönyörű fejdíszei egészítik ki. 
 
Teljes galéria: 
 
 
Képek: MBFW 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek