Bezárás

Keresés

Bezárás

Öltöztessük fel a férfiakat is! – Magyar tervezői körkép 2. rész: Táskák

Vanyovszki Mária

Mielőtt a férfiruházati márkákkal folytatnánk, sorozatunk mai anyagában a táska kínálat áttekintését is megkezdjük.

A megfelelő darab kiválasztása ebben az esetben talán még kardinálisabb, mint egy nadrágé vagy ingé, hiszen olyan alapdarabról beszélünk, amit jó esetben több évre választ magának a férfiember.

Éppen ezért rendkívül fontos szempont a funkció mellett a tartósság, ill. a kinézet, hogy az adott darab vonalvezetése és színvilága a férfi teljes gardróbjához passzoljon. A nőkkel ellentétben ugyanis a férfinak ritkán van igénye tízféle színű, formájú és megannyi alkalomra külön dizájnolt darabra. A felhasználás korlátozódik a mindennapok igényeire, azaz: munkába járós üzleti, váll-, vagy kézitáska, hátizsák, ill. utazáshoz, szabadidős programokhoz használható darabok.

A magyar márkák kínálatát illetően a táskás tervezők listája elérhető az asalon.hu adatbázisában a megfelelő kategóriára szűrve: http://asalon.hu/hu/designers/taska_7

Első körben két olyan tervezőt mutatok be, akik női és férfi táskákat egyaránt készítenek és elsősorban bőrrel dolgoznak.


AGNESKOVACS


A táskák jellegzetes karakterét az Ágnes által kidolgozott és folyamatosan újragondolt kialakítási technika nyújtja. Minden esetben egyetlen lapból, hajlítások és hajtások váltakozásával készül el a varrással rögzített végső forma.
 
         
 
A kialakított, tiszta alapformákat figyelemre méltó, finom részletek egészítik ki. Az AGNESKOVACS esztétikája így minden felesleges részlet elhagyásával, a funkció által vezérelt formák friss puritánságában valósul meg.
 
            

Az AGNESKOVACS bőrtáskák és kiegészítők elkészítéséhez magas minőségű, természetes bőrök kerülnek kiválasztásra, ill. a tárgyak időtállóságát biztosítja az egyéb felhasznált anyagok mindegyike, legyen az vászon, filc, fém vagy fa.

A bőrrajongó, kifejezett letisztult formavilág kedvelői kézi- és válltáskát, valamint hátizsákot találnak nála.
 
        
 
Az alacsonyabb árfekvésű AGATE almárka darabjaiban a bőrt egy innovatív anyaggal kombinálta, ill. a fazonokat ennek megfelelően szabta át.
 
 


ENIHORN


A márka 2016-ban indította el a férfivonalat, amikor a tervező, Horn Enikő férje kérése és igényei alapján megtervezte az első alapdarabokat. Három férfias alapszínben gondolkodott: a fekete, a barna és a kék, amelyek különféle formákhoz és funkciókhoz rendelve kelnek életre.
 
 

A CLINT utazótáska hétvégékre, 2-4 napos utakra is megfelelő. Kérésre leszedhető, karabínerrel rögzített és fix vállpánttal is készülhet.
 
 
Társul hozzá egy sportos hátizsák, ami a gymbag elegáns, bőr újraértelmezése.
 
   
 
A kollekció egyik legkisebb darabja a válltáska, amely keresztbe vetve is hordható és minden fontos alapkellék elfér benne, amit egy férfi napközben magánál tart.
 
   

A FYNN üzleti táska a hétköznapok és az utazások elegáns partnere. Kézi- és válltáska, külső és belső zsebekkel, valamint belső iPad tartó zsebbel, leszedhető vállpánttal. Egyszerűen elfér benne akár egy 13 inches laptop is.
 

A kínálatban megtalálható egy kifejezetten laptopokhoz használható laposabb hátizsák, a Spencer üzleti kézitáska, és egy sportoláshoz, ill. rövidebb, egy-két napos utakra alkalmas táska.

  



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek