Bezárás

Keresés

Bezárás

Öltöztessük fel a férfiakat! – Magyar tervezői körkép 1. rész: Zagabo

Vanyovszki Mária

Apámmal kezdődött az egész. Hihetetlen kreatív és egyedi volt minden egyes szettje, akár ha motort szerelt, akár egy új gépet talált fel, vagy éppen templomba ment. Bátran összerakott olyanokat, hogy például piros pulóver bézs zakóval és zöld nadrággal. Az újrahasznosítás nagymestereként szakadt gumicsizmából már akkor crocs-szerű papucsot faragott magának, amikor az még ki sem volt találva.
 
Öcsém egész más stílus, de vele is jókat vásároltunk együtt. Aztán jött Kálmán, akinek a diploma megszerzésétől a szépen ívelő karrierig 14 éven keresztül építettem a ruhatárát. Ő a fekete-szürke, klasszikus vonal híve volt.
 
Időről-időre azóta is megtalálnak férfi barátok, ismerősök, hogy segítsek nekik. Az asalon.hu indulása óta a magyar tervezőkre is egyre jobban rá tudom irányítani a figyelmet.
 
Alapvetően női ruházatot venni mindig sokkal egyszerűbb. Egyrészt nagyobb a kínálat nemcsak a plázák, de a tervezők polcain is, másrészt mi nők, egészen másképp gondolunk mind a vásárlásra, mind az öltözködésre. Az esetek igen nagy százalékában ugyanis élvezzük.
 
Ezzel szemben a férfiaknál ez a legtöbb esetben inkább nyűg. Na most a tervezős rendelésnek a plázás vásárlásokhoz képest van egy olyan hihetetlen előnye, hogy méretben, anyagban és színben is teljesen személyre szabott kabát, nadrág, ing stb. készülhet el. És nem többször 200 négyzetméterről kell összevadászni, hogy mi tetszik, mi áll jól, hanem bemész egy kis boltba vagy showroomba egy szakemberhez, aki segít.
 
 
Új, mini sorozatomban bemutatom azokat a magyar tervezőket, akiknek a női kollekcióik mellett, férfi darabjaik is vannak, vagy kifejezetten csak férfi ruhákat készítenek. A hosszú bevezető miatt a mai, első részben egyet: a Zagabot.
 
A Zagabo női és férfi öltözékeket egyaránt készít. Fő specialitása az esőkabát kétféle anyagból, amiből négy-öt fazon különböző megoldásait lehet variálni.
 
 
   
 
A látványelemek mellett fontos szempont a funkcionalitás: zsebek, cipzárak, kapucnik, bélelt téli verzió, vagy éppen átmeneti, tavaszi, őszi kabát. Mindezt 50 különböző színárnyalatból lehet kiválasztani, és ha éppen méret nincs, személyre szabottan, rövid határidővel elkészíttetni.
 
   
 
Gabi bármelyik korábbi kollekciójából érdemes szemezgetni. A klasszikus póló, ing, nadrág fazonok mindegyikében van valami trükk, csavar, ami viszont soha nem mehet a kényelem és a funkcionalitás rovására. Vásárlói visszajelzéseit folyamatosan beépíti az újabb darabokba.
 
 
 
   
 
 
 
 
 
A lábbelit és a fehérneműt leszámítva egy komplett ruhatárat állíthatunk össze nála.
 
______________________
Férfi styling, personal shopping, tanácsadás, kérdés esetén elérhető vagyok az info@asalon.hu címen.
 
______
Nyitókép: azevirodaja.hu díjátadó gála 2013. január 31. 
 
Az evirodaja.hu díjátadó gála 2013-ban pont Kálmán születésnapjára esett, így őt is becsempésztem magam mellé a szakmai eseményre. A zakót és a nyakkendőt is úgy vittem, és ott adtam rá, ill. kötöttem meg neki a ruhatárban. 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek