Bezárás

Keresés

Bezárás

Pusztul a Föld, közben mi szétvásároljuk az agyunkat

Környezettudatos fashion videóval nevez a Berlin Fashion Film Festival programjába az asalon.hu.

Vásárolj ritkábban, spórolj értékekre, válassz helyi termékeket! - Buy less | Save for value | Go local! - hirdeti a film.
 
„A divatot metaforikusan kiemelve fogalmazom meg azt az üzenetet, ami az alapja az asalon.hu oldalnak is. Hogy, bár nem vagyunk egyformák, fogadjuk el és szeressük egymást! Tegyük jobbá világot! Környezetünkre figyeljünk! Ne vásároljunk feleslegesen! Támogassuk egymást! Válasszunk értéket helyi alkotóktól! És vigyázzunk a dolgainkra!” - mondta el Vanyovszki Mária, az oldal alapítója és főszerkesztője.
 
Napjainkban az olaj után a divat-, a textilipar a világ második legszennyezőbb tényezője. Az asalon.hu a helyi tervezők és márkák népszerűsítésével arra buzdít, hogy a túlfogyasztást sulykoló és rendkívül környezetszennyező tömeggyártással működő fast fashion márkák termékeinek halmozása helyett vásároljunk ritkábban, és inkább vegyünk értéket helyi tervezőktől.

„Elsődleges szempontom volt, hogy magyar tervezők munkáit mutassuk be, ezzel is szemléltetve azt a széles spektrumot, amit a kínálatuk lefed. A filmben ugyanakkor minden egyes darabnak megvan a maga jelentősége és jelképrendszere, hogy adott jelenetben miért pont az a ruha, táska vagy cipő szerepel.”
 

Mária korábban már foglalkozott filmekkel, de inkább elemzői vonalon, így ez az első saját filmje.

„A csapat minden tagjának ez az első ilyen fashion filmje. Olyan szinten azonosultak ugyanakkor az üzenettel, hogy megkeresésemre azonnal igent mondtak mindannyian. Hihetetlen profizmussal dolgozott mindenki.”
 
 
A film:
 
 
 
A fotókat készítette: Miknyóczki Dóri és Lakatos Bence. 
 
Kampányképek:
 
 
Képek a forgatásról:
 
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek