Bezárás

Keresés

Bezárás

Ruhákkal teremtett világ – Balaton korzó Katti Zoób módra

Vanyovszki Mária

Ebben az országban még mindig nagyon sokan vannak, akik a divattervezést egy az egyben Zoób Kati nevével azonosítják. Sőt! Abban is biztos vagyok, hogy divatbemutatóra sem járnak másra, csakis az augusztus 19-ei, mostanra igazi hagyománnyá vált, balatonfüredi show-ra.

Vasárnap este a nagy nemzetközi divatházak prêt-à-porter kollekcióit bemutató, költözős show-t idéző, utcabál hangulatú prezentációt láthattunk. A korábbi évekhez képest az volt a nagy újítás, hogy nem az Anna Grand Hotel előtti Gyógy teret varázsolták kifutóvá vagy éppen kertté, hanem ezúttal a show idomult egy utca hangulatához.
 
 
Balatoni korzót láthattunk gyümölcs-szatyrokkal, kéz a kézben sétáló lányokkal és a Kati által az utóbbi időben előszeretettel felvonultatott gyerekekkel. 
 
 
A valódi gyümölcsöket tartalmazó, valahogy mégis olyan elegánsan ható cvekkerek mellett a natúr smink és a szélfútta természetes haj is az elérhetetlen távolságban vonuló modellek helyett a nyaralóhelyen lazán sétáló lányok képét volt hivatott erősíteni.
 
  

A kifutó két oldalán élt a Blaha utca: éttermekben vacsorázó hírességek, borozóban italozó nyaralók, és a nézők soraiban szerényen meghúzódó, politikai vezető feleségek tarkították az életképet.
 

Az asalon.hu csapata kivételesen három fotóssal volt jelen, így még nagyobb hitelességgel, több szögből és látásmóddal tudjuk visszaadni az est hangulatát.
 

A divatház a 2018/19-es őszi-téli és 2019-es tavaszi-nyári prêt-à-porter kollekció darabjait mutatta most be száz öltözékben ötven modellel.
 
 
Pazar vonulást láthattunk a korszakonként változó magyar szépségideálokat nemcsak ruhákban, de több különböző női karakterben is megjelenítve.
 
 
Zoób Kati öltözéksora ugyanis a Blaha utca macskaköves forgatagában ezúttal is több korszakot és stílust is megidézett.
 
 
A fekete-szürke-fehér jegyében indult a sor változatos anyaghasználattal, időnként színekkel, kis rózsaszínnel, lilával és geometrikus formákkal tarkítva.
 
 
 
 
 
 
 
A Maria Grazia Chiuri-s Dior életérzést mívesen megidézve szépséges nagyruhák, csipkék, modern villantások, elegáns, plasztikus kabátok jellemezték a bemutató első felét.
 
 
 
 
 
A kényelmes és ésszerű eleganciát, a hetvenes és nyolcvanas évek hangulatát, és visszafogottabb, értelmiségi tónusokat képviselte a Stone Cold kollekció.
 
 
Aztán egy nagy növényes mintázattal kitűnő brokát párosítás szépen átvezetett mindannyiunkat a következő, zöldellő világba: élettel teli színek, organikus minták, burjánzó anyaghasználat.
 
 
Az első kör statikusabb, őszi-téli látványvilágából, ahogyan a természet, úgy az emberi ruházat is fokozatosan váltott a színes, szenvedélyes, szerelmes, életigenlő tavaszi-nyári kollekció forgatagába.
 
 
 
 
 
 
Itt aztán elszabadult a fantázia: arany arannyal és kékkel házasodott, zöld feketével, majd lilával kacérkodott, barna napsárgával vonult, vörös még vörösebbel hívta fel magára a figyelmet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Abszolút kedvenceink voltak az egyszínű és a mintás párosítások is.
 
 
 
 
 
 
 
Vagy éppen ez a rózsaszín-piros kombináció, mely mindennapjaim királynői verziója.
 
 
Klasszikusnak tervezett, aztán mégis merészen szabott fekete és mintás összeállítás után a színek királynője, a vörös estélyi zárta a sort.
 
 
 
 
Úgy gondolom, a Katti Zoób Divatház varrónőjének lenni öröm. Ezt látni, érezni minden egyes darab precíz kidolgozottságában. Az ember a ruhákat elnézve úgy érzi, mintha ezeket nem is vég anyagokból szabta-varrta volna emberi kéz, hanem így, ezekben a formákban alkotta a világra a Jóisten.
 
 
A trendelemzéseket ezúttal el is hagynám, mivel az öltözéksor mind a száz darabja olyan, hogy ha valaki egyet is beszerez, időben, oda-vissza bármikor viselheti és örökül hagyhatja unokái számára is.
 
 
 
 
 
 
 
Az asalon.hu képeit készítették:
 
Nerpel Nikoletta, nerpelfoto.hu
Peter Jordanoff
és Hektor. 
 
A bemutató összes ruhája képekben:
 
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek