Bezárás

Keresés

Bezárás

Valami régi, valami új – Látogatás az EVA’s ROOM-ban

Tegnap este jártam először az EVA’s ROOM új helyszínén, az Aulich utcában. Aki a Hold utcai showroom-ot szerette, az ezt imádni fogja.

Egy elegáns belvárosi lakásba érkezünk, ahol ütemes, lágy zene szól, a tágas teraszon mécses világít. Az óriási ablakokkal szegélyezett szobát egy gyönyörű azúrkék barokk kanapé uralja. Látszik, hogy az itt lakók tisztelik a múlt értékeit, átmentik a mának, amit csak lehet. A hófehér falak előtt légies sztenderdeken sorakoznak a pasztell árnyalatú, finom gyapjú, pamut és kötött kelmékből készült ruhadarabok, míg a magasba futó minimál indusztriál falipolcon a valódi bőr táskák, csillogó ékszerek, fa szemüvegek mellett egy-egy személyes emléktárgy, szobor és régi óra is megbújik. Az eklektikus hangulatú helyiségben mégis minden olyan harmonikus. Nagyszerűen működnek együtt a tárgyak és a tér, a nosztalgikus hangulat és az előremutató modern megoldások.

Az EVA’S ROOM kétnapos puncs-parti keretében ünnepli két új tervező érkezését: decembertől Cser Boglárka - Leanea ékszertervező és Kis Arnold - Thinwood csatlakozott a csapathoz, akik szerda este mutatkoztak be.

A márkák egymásra találása annak is köszönhető, hogy mindannyian szívesen nyúlnak vissza a régmúlt hangulatához, gyermekkori emlékekhez, ugyanakkor mindezt modern megoldásokkal, játékos, rafinált részletekkel teszik igazán egyedivé.
 

Manapság, amikor nemcsak a bevásárlóközpontokban, de már az e-mail postafiókunkban is napi 24 órában kapjuk az arcunkba a konzum-horrort karácsony előtt, egyre nagyobb szükség van olyan nyugalom szigetekre, ahol az ember egy kicsit magára figyel, megpihen és akár nosztalgiázik is egy kicsit. Egy-egy Aulich utcai látogatás a tervezőkkel való személyes találkozásra, beszélgetésre is lehetőséget nyújt. Az EVA’s ROOM tervezői úgy vélik, jól öltözéket választani sokszor környezet és nyugalom kérdése is. Könnyebb eldönteni, melyik darab illik igazán hozzánk, ha halljuk a gondolatainkat, és nem kell sorban állnunk a tükörért.
 
A showroomban található tervezők és márkák:

INQ Concept
Az INQ színvilágában, agyag választásában és fazonjaiban mindig a kortárs trendeket figyelembe véve alkot, mégis stílusát nagyanyáink hőskorára emlékeztető csavarral teszi felismerhetővé. A ‘kevesebb több’ elvéből kiindulva minőségi alapanyagok egyszerűnek tűnő szabásvonalakkal párosulnak, így értékálló és trendektől független, örökérvényű darabok születnek. A tervezők gyermekkoruk emlékeiből is merítve mindezt úgy álmodják meg, hogy az olykor szigorú hangvétel ellenére könnyedek tudnak maradni.
 

JUREKKA
A tech-chic vonalat képviselő JUREKKA táskái a 80-as évek határozott formáiból merítenek, legutóbbi kollekciójuk mégis előremutató. A tervezők olyan egyedülálló technológiai újításokat alkalmaztak laptop-hátitáskáiknál és tokjainál, mint a különleges tapintású környezetbarát bőr alapanyag vagy az egyedi fém kiegészítők, amely a márkára jellemző formavilággal és merész szín-blokkokal párosítva a glam és a luxus érzését sugallják.
 

Leanea
Cser Boglárka, a MOME mesterszakos hallgatója nőies és légies formavilágot képvisel ékszereivel. Letisz-tult munkái a vonalakkal való finom játékból építkeznek, emlékeket, érzéseket és formákat ejtve rabul. Ez a játékosság mindhárom eddigi kollekciójára jellemző. Márkáját Leanea néven indítja el.
 

Thinwood
A Thinwood idén jött létre a Rozi Eyewear alapjaira épülve. Szemüvegeik különlegessége a saját maguk által fejlesztett alapanyag, amellyel újraértelmezték a fát, mint anyagot. Kereteik megdöbbentően könnyűek, kényelmesek és rugalmasak. Titánium fa megjelenéssel. A technikai újdonságot a Benelux államokra jellemző designnal, formavilággal ötvözték. Megjelenésük karakteres, hangsúlyos, mégis használható a mindennapi életben.
 


 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek