Bezárás

Keresés

Bezárás

Vörös szőnyeges elegancia és királyi báj – Anita Pásztor

Vanyovszki Mária

Monte-Carló, Milánó, Cannes, Kuala Lumpur és New York után végre a magyar kifutókon is bemutatkozott az Anita Pásztor.

A márkáról tavaly hallottam először. Nerpel Nikoletta, az asalon.hu számára is gyakran alkotó fotós készítette ugyanis az Anita Pasztor első lookbook anyagát, amivel rögtön bekerült a Monte-Carló Fashion Weekre. A tervező, Pásztor Anita komoly jogászi múlt után, illetve mellett ekkor, azaz 2017 elején vágott bele az egyedi, luxusruhák alkotásába, amikkel azonnal a divatvilág sűrűjébe vetette magát. 
 
Ahogy a bevezetőben már soroltam, alig egy év alatt több nemzetközi eseményen vett részt; fashion week-eken mutatkozott be; versenyeken indult; olasz és más luxusmárkákkal működött együtt. A ruháit Monte-Carló mellett Cannes-ban, ill. New Yorkban, a Fifth Avenue-n is árulják.

A Marie Claire kifutójára választott ruhákat egészen közelről vehettem szemügyre. 

Az anyagminőség egyedülálló! 

Egészen eltérő, különleges, kézi megmunkálású textíliák, hímzések és gyöngyözések jellemzik a kollekciót.

A tervező külföldről, a világ különböző pontjairól szerzi be az anyagait, melyek mindegyikéből egyetlen alkotás születik. 

Az inspirációt szinte minden esetben maga az anyag adja.

Anita gyerekkora óta varr, sokat kísérletezett, így jól ismeri és azonnal tudja, hogy melyik anyagot hogyan, milyen technológiával lehet a kívánt formába önteni.

A sort egy a velencei luxust idéző szépség kezdte, emelt vállakkal és tüll-fodros alsó résszel. 
 
 
Az ezt követő aranyruha tökéletes ötvözete a királynői megjelenésnek a fiatalos, fodros, hippi lendülettel.
 
 
A bizánci templomok díszítettségével vetekedő anyagminőség a következő öltözékben egy vagány, rövidnadrágos szettben öltött formát. A különleges összeállításon és a hozzá illesztett kabáton azonnal megakad mindenki szeme.
 

A 3D virágokból álló, fekete-fehér ruha egyszerre visszafogott és rendkívül feltűnő. Különlegességéhez tartozik az anyag könnyedsége és lágysága.
 
 
A visszafogott fekete szoknyarészt gazdagon hímzett felsőrésszel társító darab hazai viseleteket idéz.
 
 
Az aranykarika, a lila gyöngyös és a Hollywood becenevekkel illettem az alábbi ruhákat, melyeket kifejezetten vörös szőnyeges eseményeken tudok elképzelni.
 
 
 
 
A sort egy különleges fejdísszel ékesített, menyasszonyi öltözék zárta, melynek anyaga, a felsőrésze hosszú órák gyöngyözéses kézimunkájának az eredménye.
 
 
A decemberben megjelenő Képmás magazin A Salon rovatába részletes interjút készítettem Anitával. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki kíváncsi rá, hogyan fér össze az ügyvédi praxis, az öt gyerek nevelése és a luxus divatmárka menedzselése ilyen mesés ruhák alkotásával.
________
 
Fotók: Nerpel Nikoletta, nerpelfoto.hu

Összes kép a kifutóról:
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek