Bezárás

Keresés

Bezárás

WE ARE ALL MODELS – Herczegi ünnep a Bálnában

Beszámol: Vanyovszki Mária

Shakespeare annak idején még úgy fogalmazott, hogy “All the world's a stage, and all the men and women merely players”, amit azóta is sokan és gyakran idéznek.

A divat világából újraértelmezve ugyanezt Herczeg Zoltán születésnapi divatshow-ja a “We are all models” jegyében lett meghirdetve, de arra senki nem számított, ahogyan aztán az est csattanójaként ezt szó szerint meg is valósította.

Egy héttel ezelőtt került megrendezésre a Bálnában a tervező ünnepi, 20. jubileumi divateseménye. Éppen húsz éve kezdte ugyanis pályafutását a Közgázról kilépett friss diplomás, aki első ruhája megalkotása óta egy egész brandet és világot épített saját különleges karaktere köré.

A program szerint a divatbemutató maga csak 10-től volt várható, de az est már 7-től kezdődött, rengeteg egyéb programmal, sminkesekkel, zenészekkel, ruhapróbával és egyéb design termékek standjaival kiegészülve. Megismerkedhettünk például a magyar szemüvegkeret formavilág egyik megújítójának, Bakó Attilának legújabb kollekciójával, ill. a Herczeg Zoltánnal közösen készített, Bakoo by Herczeg co-branding darabokkal.
 

Itt volt még a magyar találmányú, lánc helyett cserélhető kötéllel működő Stringbike, melynek két darabját szintén “Herczegi öltözékben” készítették el: egyik valódi kígyóbőr borítást kapott, míg a másik az idei, sikeres olimpiai szereplés jegyében nemzeti színbe borult.
 

Bemutatták továbbá az exkluzív, kézi gyártású a Capolavoro by Herczeg bútorcsaládot, melyet a székesfehérvári Capolavoro manufaktúrával együtt álmodott meg a tervező.
 
 

Míg a modellek a herczegi kárpitokkal megspékelt, klasszikus és olaszos stílusú bútorokon üldögéltek, mi a közönség, saját magunk szórakoztatására vonulgattunk az “ál-kifutón” “Herczegi” öltözetben.
 
 

Nekem az egész este folyamán volt egy apró gyanúm arra vonatkozóan, hogy egy Herczeg Zoltán jubileumi ünnep fénypontja valóban csak egy hagyományos, modelles, felvonulós bemutató lenne. De a dekoráció rácáfolt a gyanúmra, hisz volt hosszú, vörös szőnyeges kifutó, lámpák, oszlopok, minden, ahogy azt egy rendes divatbemutatóhoz össze kell rakni.

Aztán ahogy közeledett a várva várt 10 órás kezdés, és már mindenki türelmetlenül tömörült a kifutó körül, megszólalt a Kerekes Band, majd az élő zenére az óriáskivetítőn elindult a divatfilm.

No ez volt aztán az igazi meglepetés!
 

Mert amikor a modellek vonulásának képkockái után a közönség viszont látta saját, egy vagy két órával korábban készített kifutós felvételeit, még mindig nem akarta elhinni, hogy ez az! Ezért volt hát a nagy készülődés, a „Herczegi” dress code, a pár órás várakozás, hisz hihetetlen technikai felkészültség, szigorú forgatókönyv, nem kevés előkészület és színészi játék kellett a megvalósításhoz.

Tökéletes példája volt ez annak, amikor az ünnepelt akar adni, és ennyit dolgozik azért, hogy a vendégeinek, szeretteinek a legbravúrosabb meglepetéssel és ajándékkal okozzon örömet.

Záró beszédében ezt emelte ki maga a tervező is, az egyetlen lényeget, a szeretetet.
 

A Salon fotóit Horváth Adrienne készítette.
 
További képeink az estről:
 
 

 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek