Bezárás

Keresés

Bezárás

PiroshkaA Piroshka Budapesten és Berlinben székhellyel rendelkező fiatal tervező. Női ruha kollekciói inspirációját a magyar és a szomszédos országok népi hagyományaiból meríti és ezt ötvözi aztán sajátos eklektikus munkáiban.
 
A tervező Berlinben született, de sokat gyerekeskedett Magyarországon, melynek világa elbűvölte, így ez az örökség folyamatosan elkíséri egyfajta romantikát és érzékenységet hozva magával Berlin nagyvárosi, multikulturális világába.

Piroshka a nevének megfelelően egyfajta városi mesehős, aki folyton meghasad a két világ, a hagyomány és a modernitás, a népművészet és a divat között. A márkában a tervező megtalálta azt az utat, ahol visszatükrözheti és kezelheti ezt a - ahogy ő nevezi - kulturális skizofréniát.
 
Piroshka vágya, hogy életben tartsa különböző vidékek saját, hagyományos anyagait, és bátorítsa a kézművesek és az iparművészek közötti együttműködést, ezzel is hozzájárulva a vidéki gyártás növekedéséhez és fenntartásához.

A kelet-európai hagyomány és népművészet ötvözése a városi divattal, egy új közeget hoz létre, mely új piacokat von be, és ösztönzi a kultúrák közötti dialógust.
 
 
 
Kedvenceink Piroshkától:
 További tervezők