Bezárás

Keresés

Bezárás

A fekete és a fehér letisztultsága a pasztell sárga örömével

Beszámol: Vanyovszki Mária

Amikor beléptem az Andrássy út 2. alatti kapun, még nem tudtam, hogy a divatbemutató helyszíne, ahova tartok, egy olyan lakás, melynek erkélye a Bazilikára néz. Arra a festői szépségű épületre, mely nagyon mély emlékeimet őrzi... Így amikor Vajda Alexandra, az első saját kollekciójával debütáló tervező megkérdezte, hogy tetszik a helyszín, azt hiszem, annyit bírtam csak mondani, hogy „Tökéletes!”

Alexandra is az a típusú nő, aki a vállán viszi a sorsát és ezzel együtt a világ egy darabkáját; amilyen vékony, törékeny, igazi modell alkat, olyannyira erős, határozott, céltudatos, kemény. Mindig is divattal foglalkozott; ahogy saját bemutatkozójában olvastam a közeli család által adott jellemzést: „magassarkúval és Vogue magazinnal a kezében jött a világra”.
 
Modellkedett, versenyekre járt; figyelte a szakma belső köreit és titkait. Majd 2013-ban a budapesti Werk Akadémián stylist szakon végzett, és azóta megállás nélkül segít bárkinek, aki hozzá fordul, és megmutatja neki, hogy milyen lehetőségek rejlenek a külsejében.
 
 
Mindig nagy elvárásokkal figyeli a szakma azt, amikor egy stylist maga is tervezni kezd. Működnek az ilyenkor szokásos sztereotípiák, sablonok, kategóriák.

Magam is kíváncsian vártam, hogy mit kezd egy ilyen fiatal tehetség az adottságaival, az eddig gyűjtött szakmai tapasztalatával és nem mellesleg az emberismeretével.
 
       

Hihetetlen, hogy az egyébként mindössze kb. 15 outfitből álló kapszula kollekció mennyire sokszínű és egyedi lett.

Alexandra a bevezetőben elmondta, hogy a nála már megszokott klasszikus fekete-fehér kombinációra számítsunk.

Így is volt, bár itt-ott belecsempészett egy kis pasztell sárgát, meg azért ezt ez egész „klasszikus fekete-fehér” kombinációt  újraértelmezte, ill. tovább gondolta. Azt hiszem, mondhatom, hogy olyan „Alexandra Vajdásan”.

A keresztben csíkos, bő ujjú blúztól, a hosszanti csíkos, testre simuló, magas derekú, hosszúszárú, illetve a dupla gombos rövid nadrágtól, a két anyagból szabott, elől rövid, hátul hosszú, szinte már uszályosnak ható gyönyörű szoknyán át, a hófehér, majdnem bokáig érő, mindkét oldalon magasan sliccelt ingruháig nem kevés meglepetést okozott.
 
 
 
 
Erősen érezhető a stylist tapasztalat is, hisz szinte minden egyes darab kivétel nélkül megállja a helyét akár egy tinédzser, akár egy üzletasszony ruhatárában; végtelen lehetőséget kínál a variációkra, ahogy egy-egy viseletből egy-két mozdulattal, egy-két apró változtatással teljesen új megjelenést tudunk adni magunknak: pl. üzleti öltözékből így lesz esti elegáns viselet; randi outfitből így lesz szülőket látogató visszafogott megjelenés.
 
 

Egyedül a kombinált hosszúságú, egyik szára rövid, másik hosszú nadrággal nem tudnék magamon mit kezdeni, de az összes többi darabot most azonnal bepakolnám a gardróbomba.
 
 
Az egész kollekciót három lány mutatta be, akik nemcsak a villámgyors átöltözés bajnokságon indulhatnának. A magassarkú cipőikben megtett többszörös fel-le vonulás egy olyan keskeny üveglépcsőn, ami optikailag mintha csak lebegne a térben, bármelyik világhírű modellt, de talán még egy profi akrobatát is próbára tett volna.
 
   
 
Ehhez képest a tündöklő szépségű Örvendi Cintia, a ragyogó arcú Porcza Hanga és a rendkívül bájos Laskovics Doroti úgy mozgott Sade dallamos muzsikájára, olyan profin mutatta be a ruhákat, úgy vitte bele a saját egyéniségét, hogy abban hibát találni nehezen lehetett volna. Sajnálom, hogy nem egy egész forgatócsoporttal érkeztem a bemutatóra. (Minivideóink itt.)

A kötetlen, családias hangulatú társasági eseményen lehetőségünk volt a ruhákat közelről megnézni, megtapintani, felpróbálni. Így közvetlen tapasztalás alapján mondom, hogy a kivitelezés is nagyon igényes. Kérdésemre Alexandra megerősítette, hogy kiváló varrónője van, aki nagy tapasztalattal és gyönyörűen dolgozik.

Anyag használatban megjelent a hernyóselyem, muszlin, tüll, pamut.

Alexandra fő inspirációi kedvencei, Coco Chanel munkái és Gautier kollekciói voltak.

Ahogy fentebb már írtam, az egész kollekció nagyon tetszett, de a pasztell sárga tüllszoknyába beleszerettem. A pillanatot Nerpel Nikoletta örökítette meg.
 

Az esten a Holdvölgy Pincészet borait ízlelgettük.

Helyszín: Enzo Luxury Apartments.
Smink: Molnár Lilla
Köszönet a képekért Nerpel Nikoletta, azaz Nerpel Photography és Hadaghian István.
 
Az új márka elérhető itt: https://www.facebook.com/ALEXANDRA-VAJDA

A kollekció lookbook képei:
 
 
Photo : Stiglinz Gàbor
Model : Örvendi Cintia
Smink : Molnár Lilla
Haj: Szokolyai Adrienn
Styling : Vajda Alexandra
 
 
További képek a bemutatóról:
 

 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek