Bezárás

Keresés

Bezárás

A hetedik Gombold újra! az Iparművészeti Múzeumban

Design Terminal

Idén is a Gombold újra! döntője zárta Közép-Európa legnagyobb divateseményét, a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-ot. A legjobb magyar tervezőnek Lévai Zsófiát választották, a nemzetközi tervezőnek járó Design Visegrad! Díjat pedig a Lengyelországból érkezett Piotr Popiolek kapta.

Az első „Gombold újra! Divat a magyar” pályázat és divatshow 2011 tavaszán a magyar EU-elnökség kiemelt kulturális eseményeként rendezték meg. A nemzetközi zsűri a közel száz pályázat beérkezése után több körben választotta ki azt a tizenöt döntőst, akik a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-on mutathatták be a smart fashion tematikájú kollekcióikat. A legjobb tervezőnek járó Design Visegrad! Díjat Piotr Popiolek vehette át, aki a Visegrad Group jóvoltából egy 10.000 eurós vállalkozásfejlesztő csomagot kap, valamint részt vehet egy általa kiválasztott külföldi szakmai vásáron. Lévai Zsófia, a Design Terminál díjazottja, a Nemzeti Kereskedőház jóvoltából egy nemzetközi szakvásáron mutatkozhat be, valamint szakmai konzultáción is részt vehet, hogy elindulhasson a nemzetközi piacralépés útján.
 
 

A Mercedes-Benz az egyetlen autóipari szereplő, mely kiemelten foglalkozik a divattal, valamint globális stratégiájának részét képezi a divatszponzoráció. A csillagos márka 1995 óta adja nevét divathetekhez; 22 évvel ezelőtt elsőként az ausztrál divathéten vett részt névadóként, jelenleg pedig 40 ország 50 platformján lát el divatszponzorációs tevékenységet, melynek keretében a hazai képviselet évek óta névadó szponzora a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-nak.
 
 


A Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Design Terminál harmadik éve tartó sikeres partnerségének köszönhetően pedig idén több mint hatvan tervező olyan platformon mutatkozhatott be, mely mára a nemzetközi divathetek naptárában is helyet kap. A 2017-ben már három napos esemény kiegészítő programokkal is várta az érdeklődőket, a rendezvény pedig a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programsorozat része volt.
 


A rendezvény záróeseményének, a Gombold újra! Közép-Európa pályázat döntőjének jegybevételével a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatták a szervezők.
 
További képek az eseményről: 
 
 
Fotók: Design Terminal 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek