Bezárás

Keresés

Bezárás

A magyar divat krémje Budán - Atelier Palmetta Concept Room

A Palmetta Design és Textilművészeti Galéria 2017 őszén kiállítóterében elindítja az Atelier Palmetta Concept Room-ot, melynek keretében neves, nemzetközileg is elismert magyar divatmárkák és öltözék kiegészítő tervezők mutatkoznak be.
 
A közel 20 éve működő szentendrei Palmetta Design Galéria és az immár négy éve Újbudán, a Bartók Béla úton megnyitott új Palmetta a hazai és külföldi tárgydesign népszerűsítésével vívott ki rangot magának.
 
2017 májusában a budapesti Palmettában Regős Anna egyedi fali textiljei mellett kiállították a Molnár Zsuzsa textilművésszel közösen készített Palmetta ruhakollekciót is. A sikeres bemutatót nagy érdeklődés kísérte. Ez inspirálta a galéria tulajdonosait, hogy a divat design irányába bővítsék a Palmetta kínálatát. Regős Anna textilművész és Regős István képzőművész a projekt kidolgozására és kreatív menedzselésére Gyulai Natália ruhatervezőt kérték fel. Az Atelier Palmetta tervezői havi rendszerességgel tartanak társasági eseményeket az új kollekciók, és egyéb aktualitások bemutatására a vásárlóknak és a sajtónak.

Az Atelier Palmetta Concept Room ruhadesign szekcióját öt erőteljes egyéniség karakteres ruhakollekciója alkotja. A Pazicski Miklós ruhatervező és Noémi Bonazzola által fémjelzett ENJEY márka célja a hivalkodás nélküli egyedi megjelenés életre hívása, mely egészen finom részletekkel, csupán jelzésszerűen kommunikálja a magabiztos, kreatív nő harmonikus mivoltát. Teszi ezt szezonokon túlmutatva, érzékenyen reagálva, de nem minden áron követve az aktuális tendenciákat. A Svájcban már sikeresen működő slow fashion brand minden nőnek szól, aki a hétköznapokban is szereti a szofisztikált eleganciát.
 
 
NATI 100% PUREIDEA a 2000-ben Gyulai Natália által alapított slow fashion márka fő karaktere az újító anyagfelület-technikák kidolgozása. Különleges felületű anyagai viselhető sziluettet kapnak. így válnak alkalmazhatóvá a mindennapi ruhatár kialakításában. Idő- és értékálló statement darabjai a városi casual-glamour elengedhetetlen részei, erős, önálló, modern nőknek szólnak. Viselőjüket ezek a ruhadarabok felpezsdítik a mindennapok monotóniájában. Formavilága és stílusnyelve, színhasználata nagy ívű skálán játszik.
 

A Molnár Zsuzsa textiltervező által létrehívott MIlTWILL öltözékekre jellemző a festői színhasználat és az artisztikus, könnyed anyagszerkezetek alkalmazása. Az egyedileg szövött és kötött darabok izgalmas együttest alkotnak. Kollekcióit az áttört felületek, a selymes és matt fonalak keveredése, hamvas és fénylő színek ellentéte és harmóniája jellemzi. Visszatérő motívum a hullámvonal.
 
 

Külön színt képvisel a CAMOU márka, mely Fehér Beatrix ruhatervező elgondolásai alapján született a divat, a művészet és a fotográfia interakciójaként. Inspirációi nagyvárosi környezetből vagy természetből származnak és szitanyomással vagy digitális technológiával kerülnek fel a ruhákra és kiegészítőkre. A tervező alapkoncepciója a formák, színek és saját készítésű képek egységes harmóniájának létrehozása. Ahogy erre a márka elnevezée is utal casual, modern, urbanista ruhákat és táskákat készít.

A PALMETTA COLLECTION Molnár Zsuzsa ruhatervező és Regős Anna textiltervező művész együttműködése alapján valósult meg. A kiindulási pontot a 2017-es „Határtalan Design” kiállítás „Texhibition” projektjére készült anyagok adják. Kollekciójuk ázsiai formákat idéz, dinamikus, egyedi tervezésű japán precizitású jacquard geometriával.

Távolkeleti élményekre épít Tóth Vásárhelyi Réka tárgytervező KATAGAMI KOKESHI kollekciója. Itthon egyedüliként kezdett el foglalkozni a japán tradicionális Kokeshi kultúrával és annak XXI. századi újraértelmezésével. Útja a japán fa-baba népművészettől a kortárs babaművészetig ível. 2009-ben jelent meg kétnyelvű, képes mesekönyve, amely egy kokeshi baba történetén keresztül mutatta be a japán kultúrát a magyar gyermekeknek. A könyv sikerén felbuzdulva 2011-ben kezdett kokeshi-ket készíteni. Japánban is elismerik munkáját, több kimagasló, állami díjban is részesült.

A játékosság és a különleges anyagtársítások jegyében születnek Havrán Ágnes bőr táskái. A HAVRÁN márka jellemzői az egyszerű alapformák, önzáró szabásminták alkalmazása és a precíz technológia. A tervező különböző karakterű anyagokat kombinál, a fényeset a mattal, strukturált felületeket a simával. Gyakran használ egyedi felületképzést és festést. Sportos modern esőkabátjai egyedülállóak a piacon.

A SILKWOOD DESIGN kollekció kuriózum a maga nemében. Kálmán Szilvia táskái nemes, egzotikus faanyagok felhasználásával készülnek. Különlegessége az egyedisége, hisz minden fa küllemében, jellemében más, egyszeri és megismételhetetlen. Egy új stílus, amely harmóniába hoz a természettel.
 

A MANDRAGORA DESIGN alapítója Scherfel Nóra a természet lenyűgöző színeiből és formáiból merített ihletet a tervezéshez. Cipői azoknak a nőknek készülnek, akik kedvelik a klasszikus formákat és az egyedi, kényelmes darabokat. A lábbelik a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében készülnek. A bélésbőr anyaga növényi cserzésű bőr, ezáltal nem kerül káros anyag a környezetbe. A cipőket Magyarország egyik leghíresebb cipészmestere készíti hagyományos eljárással, kizárólag kézi munkával és gondos odafigyeléssel.

A Víg Virág által létrehozott VIRIVEE prémium kategóriás, egyedi, kézzel festett és nyomott harisnyanadrágokat készít és szállít a világ minden tájára. A márka 2012 óta foglalkozik design harisnyák tervezésével és készítésével. 2012-ben az első Kickstarter - 24 napos közösségi finanszírozási kampány - sikere után egyértelmű volt, hogy a termék piacképes. Mára a Virivee kollekció több mint 150 különböző mintából áll. 
 
Hivatalos megnyitó: 2017. október 3. 18:00 
 
www.palmettadesign.hu
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek