Bezárás

Keresés

Bezárás

A régióban elsőként Budapesten lesznek láthatóak az őszi-téli szezon kollekciói

Sajtóközlemény

A Magyar Divat & Design Ügynökség tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW), amely a divat és a kultúra, a tradíciók és a modernitás találkozását hozza el a széles közönség számára. Január 22. és 28. között a Szépművészeti Múzeum és az Andrássy úti Hungarian Art and Business épülete ad otthont a divathét eseményeinek.

A BCEFW az elmúlt évek során a közép-európai régió egyik legfontosabb divateseményévé, a szakmai közönség, a buyerek, a tervezők és a média találkozásának elsőszámú platformjává vált a térségben.

2024. január 22. és 28. között több mint 20 márka mutatja be legújabb kollekcióit, az előző szezonban bevezetett szakmai elvek, az Advisory Board által kidolgozott kritériumrendszer alapján. A BCEFW a hazai tervezők mellett a régiós márkák számára is bemutatkozási lehetőséget kínál, így a térség alkotóinak munkáival is találkozhat a közönség a divathét kifutóin. A régiós márkák jelenlétével emelt központi rendezvény lehetőséget teremt a kreatív ágazatok exporttevékenységének növelésére, a bemutatkozás egyúttal ugródeszkát is jelent a márkák számára a nemzetközi piacokra.

A catwalk show-k és kollektív bemutatók a Szépművészeti Múzeum impozáns Barokk csarnokában kerülnek megrendezésre. Az esemény lehetőséget teremt a feltörekvő divattervezők számára is, hogy bemutatkozhassanak a széles közönség előtt, a Next Generation kollektív bemutató a tehetséges tervezőket állítja a reflektorfénybe.

Az előző szezonban nyitotta meg elsőként kapuit BCEFW Fashion Hub, amely idén is folytatódik, ingyenesen látogatható szakmai előadásokkal, workshopokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várják a látogatókat az Andrássy úti Hungarian Art and Business épületében. A Fashion Hub programjai főként a Z-generáció megszólítására fókuszálnak azzal a célkitűzéssel összhangban, hogy a fiatalok minél közelebbről megismerhessék a kreatív ipar és a divat világának kulisszáit.

A helyszínválasztás a város imázsépítésének szempontjából is nagyon előnyös, hiszen az esemény iránt érdeklődők a Szépművészeti Múzeum, a Városliget, a Hősök tere és az Andrássy úti HAB épületének lokációjában, a főváros egyik legfontosabb turisztikai központjába látogatnak.

Az esemény tematikáját side eventek is gazdagítják, amelyek változatos és izgalmas programokon keresztül engednek betekintést a divatipar működésébe. Az együttműködő partnerek által megvalósításra kerülő programok során szintén előtérbe kerül a fiatalok inspirálása a divat irányába.

A BCEFW AW2425 azon túl, hogy a divatszakmai események között az egyik legmeghatározóbb a régiós színtéren, a múlt és jövő inspirációinak izgalmas találkozását hozza el. A BCEFW helyszínei az esemény értékőrzés és a modernitás párhuzamát is tükrözik, a Szépművészeti Múzeum a művészeti örökség üzenetét hordozza, a Fashion Hub pedig az új generációt állítja középpontja.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk a Budapest Central European Fashion Week hivatalos weboldalán érhetőek el: https://bcefw.com/
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek