Bezárás

Keresés

Bezárás

Amikor az öltözéked átemel egy másik valóságba – DEMOBAZA: The Source

Vanyovszki Mária

Ha végtelen pénzem lenne, valószínűleg a teljes ruhatáram DEMOBAZA-ra cserélném le. Az egész márkaidentitásuk olyan, mintha én írtam volna. A futurisztikus látványú öltözékek egy disztópikus sci-fi világot idéznek, ahol mégsem a negatív jövőkép az, ami elénk tárul, hanem a változás és az egység lehetősége, ami a fényre és az emberi szeretet végtelen erejére épül.
 
A DEMOBAZA egy bolgár konceptuális divatmárka, amit 2007-ben Demo és Tono - a márka mérnöki és kutatói hátterű tulajdonosai, tervezői - hoztak létre. Székhelye Szófiában, Bulgáriában található. Egyedi kreációk és dekonstruált farmerek online áruházával indultak, majd később a limitált szériák készítésével bővültek. A mérnöki tudással és spirituális gondolkodással átitatott koncepció teljesen egyedi látvánnyal jelent meg a helyi, majd a nemzetközi kreatív szcénában. 
 
Náluk a brand mély filozófiai gondolatai nemcsak úgy állnak az öltözékek mellett, és az artisztikus képi világ sem csak a promóért való, hanem sokkal többről szól.
 

Ahol a világnézet és a megjelenés teljes összhangot képvisel

 
A DEMOBAZA-t az alkotói egy divaton túli projektként határozzák meg, aminek célja egy jövőbeni, új dimenzió megteremtése. A megvalósítás eszköze a ruhákkal létrehozott különleges energia és a rajongók által terjesztett viseletek együttes rezgése, ami a megfogalmazásukban egy közös, egységes felébredés és megvilágosodás felé vezet. 
 
 
Férfi és női öltözékek teljes palettája megtalálható a kollekcióikban.
 
 
 
A mostani kínálat alapján a DEMOBAZA egy high-end casual couture márka jellegzetes és azonnal felismerhető stílussal, minimalista, ugyanakkor mégis látványos, futurisztikus megjelenéssel.
 
 
A dekonstruált sportos sziluettek sci-fi filmes hangulatát a giccs és az egyenruha közötti bravúros lavírozás is adja.
A ruhák konceptuális megvalósítása során természetes és high-tech anyagokat használnak, amiket teljesen egyedi módon formálnak úgy, hogy azok karakterükben a bolygó és az emberi test elektromágnesen mezejét tükrözzék.
 
 
Forradalmi kollekcióikat a tudatosság ereje ihleti, valamint egy új emberi lény víziója, aki a mesterséges, anyagi világon túllépve átmegy a spirituális létezésbe.
 
 
A brand weboldalának About része tele van olyan tudományos kísérletek bemutatásával, melyek az emberiség közös teremtő erejét támasztják alá:
 
Hogy mennyire a kollektív tudat irányítja a valóságunkat, és közösen milyen hatalmas energiákat mozgathatunk meg a gondolatunk és a szívünk erejével.
 
Az idei őszi-téli kollekció is ezen ihletés mentén a bolgár posztszocialista szellem és a futurisztikus vágyak kombinációjából született. A részletek iránti szándékos óvatlanság és a dekonstruktív egyenruha koncepciója jellemzi.
 

A merész vörösek, az erős feketék és hangulatos bézs palettájában minden egyes darabot aprólékos munkával dolgoztak ki, hogy az eredeti, mindig felismerhető DEMOBAZA formatervezett esztétikáját megjelenítsék.
 
 
Így találkozik a funkcionalitás a mindennapok luxusával, és egy kivételes önmagunkat és a világot megváltó elkötelezettséggel.
 
 
A THE SOURCE nevű öltözéksor újraformálható darabokkal és sokoldalú rétegezéssel hív egy nomád, futurisztikus és kalandos történetre, egy expedícióra a FORRÁS felé.
 
 
A kampány Mongólia lélegzetelállító tájain készült. Az alkotók a helyet a civilizációtól való elszigeteltsége és a szülőföldjükhöz, Bulgáriához fűződő mély történelmi kapcsolata miatt választották, visszaidézve ezzel őseik nagy vándorlásait, az új földek felfedezését, beleértve Dzsingisz Kán földjét is.
 
A kampányvideó központi koncepcióját ugyanez a történet adja: a személyes forrásunk keresésére irányuló, magával ragadó utazásé. Fogadjátok szeretettel:
 

 
Címkék: DEMOBAZA



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek