Bezárás

Keresés

Bezárás

Átváltozásaink valósága - Sentiments Couture “Metamorphosis”

Vanyovszki Mária

Van egy Picasso rajzokkal illusztrált könyvem, a Metamorphoses Ovidiustól. A mű átváltozásmítoszokból, drámákból és történelmi munkákból építkezve vezeti végig az olvasót a világ alakulásának történetén a kezdetektől a költő koráig. Az átváltozás motívuma azóta is folyamatos izgalomban tartja az alkotókat a kafkai klasszikusoktól, a kortárs képzőművészeken át egészen a ponyva vagy éppen filmes ábrázolásokig.

A Sentiments Couture tervezője, Joó Beatrix a természet egyik átalakulás csodáját kiemelve választotta az átváltozást, a metamorfózist legújabb kollekciójának inspirációjául.

A lepkék, mielőtt kiteljesednének szépségükben, begubózva várják a pillanatot, majd ezt elhagyva kezdik meg életüket a természetben.

A kollekció darabjaiban erre utalnak a selymeket, a kiegészítőket és az ékszereket díszítő pillangók.
 
A kampányképek hangulatát is e természeti jelenségre alapozva formálták.
 
 
 
Az egész fotózást egy szépséges természeti környezetbe vitték, ahol a hernyó begubózását nemcsak a modell frizurája idézte meg, hanem a képek többségén pókhálószerűen szétnyitott gubószálak is.
 
 
Budapesttől nem messze, egy mesebeli erdőben készültek a képek, dacolva a meredek hegyoldalakkal, omlásokkal, forrósággal és a vízeséssel.
 
 
Korhadó fák között, sziklákra mászva, titokzatos aljnövényzetben lépkedve dolgozott a stáb.
 
 
A hős modell a jéghideg vízbe is bemerészkedett.
 
 

A tervező által megálmodott ruhák a couture mágikus erejével változtatják viselőjét hétköznapi lényből szépséges tündérré.
 
 

Joó Beatrix szereti a kihívásokat, és a kihívások is szeretik őt. A múlt szombatra meghirdetett divatbemutatót is egy olyan külső helyszínre vitte, ahol az időjárás szeszélyéből eredő kockázatokat is vállalnia kellett.
 
 
 
A Gellérthegy egyik kellemes zugában francia divatházak bemutatóit idéző oázist alkottak gyeptéglával, fényfüzérekkel, buja futónövényzettel, hintázó kislányokkal és bátortalan lepkékkel.
 
    

Minden tökéletes volt, a ruhák, az eprek, a pezsgők, a modellek, a közönség, így a hirtelen 17 fok alá hűlt idő ellenére minden résztvevő úgy távozott, hogy érdemes volt felmászni a hegyre.
 
A Salon képeit a bemutatón készítette: Nerpel Nikolettahttp://nerpelfoto.hu.

További képek a kampányból:
 
  
 
Fotó: Udvardi Attila
Haj: Haller János
Smink: Skrionya Sára
Stylist: Parádi Gabriella
Modell: Lilla, Highlights Models
Asszisztensek: Németh Zoltánné Mariann, a Sentiments főszabásza és Andrási Nóra, Parádi Gabriella egykori tanítványa. 
 

Képeink a bemutatóról:
 
  


 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek