Bezárás

Keresés

Bezárás

„Az igaz szerelem függőség” - Prieston 2016. ősz-tél

Prieston függővé vált: Vanyovszki Mária

Tavaly, még a Fifty Shades of Grey kapcsán írtam egy szösszenetet, ahol a film gyengeségét nem vitatva kiemeltem ugyanakkor azt az egyértelmű üzenetét, hogy mennyire másképpen működnek a nők és a férfiak; ill. ha egy nő szerelmes lesz, akkor az a férfit minden sötét bugyrával el tudja fogadni nagyon sokáig.

Hívhatjuk ezt akár függőségnek is, ahogy tette azt Nagy Noémi legújabb, 2016-os őszi-téli kollekciójának ihletésekor, amit erre utalva Heroin-nak nevezett el.

A Noémi által alapított Prieston márka 2013-ban jelent meg első kollekciójával. Azóta nemcsak Magyarországon, de a világ jelentősebb kifutóin, így Bécsben, Londonban és New Yorkban is volt már lehetősége bemutatkozni.
 

A tervező ruháit ezúttal a szerelem okozta bódulat és lila köd inspirálta, így a színeket és formákat is ebben az ihletésben válogatta. A kollekció fő színe a lila, ezen túl a ruhákon hangsúlyosan megjelenik a púderszín, a törtfehér és a fekete is. A kreációk nagy része esküvői ruhaként is viselhető, a jellegzetes Prieston jegyeknek köszönhetően egészen egyedi hatást válthat ki benne egy menyasszony.
 

A tervező a többségében alkalmi darabokból álló kollekciónál saját tervezésű printekkel és a nagy szeretettel alkalmazott Swarowski kristályokkal dolgozott, de visszatérnek a ruhákra a korábban már sikerrel alkalmazott plasztikus 3D virágok is.

A ruhákat könnyed, kicsit játékos, kicsit „neveletlen hercegnős” formáik, szabásvonalaik teszik jól felismerhetővé.
 

A Boscolo Event Palace-ban megrendezett Budapest Fashion Night keretében volt alkalmunk a ruhakölteményeket személyesen is megcsodálni.

A bemutató Son Lux Easy című, erőteljes hatású számával indult. Talán nem is kellett ismerni a hivatalos videót és a dal szövegét ahhoz, hogy a néző elkezdje megérezni, hogy ez nem csupán egy elegáns divatbemutató, hanem egy erőteljes női személyiség önkifejezése, üzenete és biztatása nő társai számára; ahogyan azt Noémi előző kollekciójának bemutatásakor négy szóban tökéletesen össze tudta foglalni: My body, my rules.
 

Ez a hitvallás ugyanakkor nem pusztán arról ez előszeretettel kiemelt esetről szól, hogy ha egy nő fölszedett magára pár kilót, az az ő saját magánügye. Sokkal inkább úgy értelmezzük, hogy ebben a megfelelési kényszerekkel terhelt világban figyeljünk végre befelé, a saját igényeink felé, találjuk meg, hogy mi mit akarunk, mitől érezzük magunkat jól a bőrünkben, és azon kezdjünk el dolgozni.

Továbbá ne ítélkezzünk egymás fölött, hisz mindenki más; találjuk meg önmagunk, a másikat pedig fogadjuk el az ő másságával együtt.

Az elsőként bevonuló "modell" - Balázsfi Alexandra táncművész - egy a zenéhez és a fenti mondanivalókhoz lenyűgözően megkoreografált táncprodukciót adott elő.
 

A modellek gyönyörűek és egytől-egyig karakterek voltak. Úgy tudták bemutatni a mesés kollekciót, hogy mindenki hozzátette a maga egyéniségét.
 
 
 
A hangsúlyos, de mégis harmonikus smink egészen mesterien emelte ki az arcok szépségét és egyediségét. A természetes hatású, hol hullámos, hol kissé kócosan szabad haj szintén olyan volt, amivel nézőként is tudtunk azonosulni.

Imádtuk az egész bemutatót!
 
A SALON fotóit készítette: Horváth Adrienne
______________________________________
A Budapest Fashion Night szakmai csapata
Főszervező - Kazareczki Hajnalka
Rendezvényigazgató - Svájger Árpád
Szépítész csapat vezetője - Perényi Ádám
Kreatív igazgató - Vanicsek Gábor
Sajtófőnök - Szeitl Móni
Backstage koordinátor – Sándor Edina
Hajak - JÓFODRÁSZOK KLUB
Haj koncepció: Perényi Ádám
Smink koncepció és vezető sminkes - Gräff Dóra
A bemutató táncprodukciója: Balázsfi Alexandra
Modellek: Alexandra, Brigitta, Cintia, Dorina,  Ganna, Kinga, Laura, Mariann, Zsófi
Műsorvezető - Köböl Anita
Műszaki kivitelezés - Wízner Attila
Megvalósítás - HFCC
 
További képeink az estről:




Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek