Bezárás

Keresés

Bezárás

Korpusz, katedrális, kollekció - Magyar lány az ausztrál divathéten

Vanyovszki Mária

Sydneyben, az ottani Mercedes Benz Fashion Week-en 12 lookban mutatta be diploma kollekciójának kifutóra adaptált esszenciáját Mátrai Zsófia. Az itthon képzőművészeti szakközépiskolát végzett lány 19 évesen költözött ki Sydney-be, ahol tavaly diplomázott divattervező szakon, de munkáját számos elismeréssel díjazták már tanulmányai alatt is.

A most bemutatott kollekció kivételes darabjai ötvözik a hagyományos szabászati és couture technikákat az olyan innovatív megoldásokkal, mint a 3D nyomtatás, lézerrel való vágás, kézzel készült textil nyomtatás stb.

Zsófia a kollekció előkészítéséhez az európai építészeti struktúrákat tanulmányozta: a katedrálisokat, azok mennyezeti kialakításait és belső tereit. Hasonlóságokat keresve mindezt összevetette az emberi test, a gerinc csigolyáinak és a csontváz szerkezetének egyéb mesteri kapcsolódásaival. 
 
  
 
Az így kapott ihletés irányította a kollekció látványvilágát, melynek darabjaiban, különösen a 3D nyomattal készült részletekben megidéződik az emberi forma önmagában létező, ill. alkotásaiban teremtett csodája. 
 
 

A kifutóra összeállított darabokhoz Zsófia magyar márkáktól választott további kiegészítőket: Domokos DóriDelacier készítette a hagyomány és a modernitás jegyeit szintén jól reprezentáló fém ékszereit, Alma Abonyi pedig a kollekcióhoz színben és fazonban tökéletesen illeszkedő táskákat.
 
   
 
A diplomakollekciót, a márkát és magát a tervezőt hamarosan részletesen is bemutatjuk.
 
A bemutató további képei:
 
   
 
  
 
  
 
 
 

Credits: X MATRAI RESORT 2019, Mercedes-Benz Fashion Week Australia
 
Getty Images @gettyimages
Photographer: @billchenphoto

Bracelets/Belts/ Necklaces: DELACIER/ Domokos Dora @delacier
Bags: Alma Abonyi @almaabonyi
Earrings/ Clothing : @Matrai 
 
Models:  IMG Models Worldwide, IMG Models Australia
Hair by Toni & Guy Australia
3D printing programmer: @danielmichaely
3D printing company: @ff3dm
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek