Bezárás

Keresés

Bezárás

Sokoldalú pályázati lehetőségek az Európai Unió Kreatív Európa program keretében

A Kreatív Európa az Európai Unió kulturális és kreatív szektorokat támogató keretprogramja. A Kultúra ág horizontális pályázati területei minden kulturális szektor számára nyitottak és nemzetközi, legtöbb esetben konzorciumban megvalósuló kulturális projekteket támogatnak.
 
A legnagyobb és legnépszerűbb pályázati terület az európai együttműködési projektek.

Ezen a területen az együttműködő szervezetek számától függően lehet benyújtani pályázatokat több kategóriában minden kulturális területről, az építészettől a design, divat tematikájú projekteken át a közművelődési intézmények együttműködésein keresztül, a képző- és előadó-művészetekig. A strukturáló hatású platformok pályázati területen olyan, legalább 12 tagból álló konzorciumok jelentkezését várják, melyek a feltörekvő tehetségek támogatását tűzik ki célul.
 
A 2021-2027 uniós költségvetési időszak egyik újdonságaként művészeknek és kulturális szakembereknek egyéni mobilitási rezidenciaprogramokra is lehet pályázni a Culture Moves Europe kezdeményezés keretében.
 
A horizontális, minden kulturális területet célzó pályázatokon felül elérhetőek szektorális pályázati felhívások is.
A könyvkiadási szektornak szóló európai művek irodalmi forgalma pályázat keretében fikciós művek fordítására, kiadására és népszerűsítésére lehet pályázni egy minimum 5 könyvből álló csomaggal.
 
Az Európai Bizottság ezen felül meghirdetett úgynevezett lépcsős pályázati felhívásokat is: a zeneiparnak szóló, a Music Moves Europe kezdeményezéshez kapcsolódó LiveMX programot és a többi előadóművészeti ágnak szóló Perform Europe programot.
 
További infók: http://kultura.kreativeuropa.hu/
 
Címkék: EUpályázatok



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek