Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

A nő, aki ott is volt – Kísérleti fotósorozat

Vanyovszki Mária

Az alábbi fotók egy kettős kísérlet lenyomatai. 
 
Elsődleges értelmében kísérlet arra, hogyan képes két egymást alig ismerő nő (a fotós Édua és a modell én) ad hoc, egy pályázati határidő kvázi utolsó napján, pár óra alatt „Arc nélküli portré” témára bármi anyagot összehozni.
 
A 17 fokos vasárnapi délután nem éppen melengető hangulatában tapasztaltuk meg, hogy mennyire nehezen tudunk dolgozni a tekintet nélkül. Még egy sima divatanyagnál is először az arc a fókusz mind a fotós, mind pedig a modell számára.
 
Képeivel Édua az elidegenedett urbanizmus és a természetbe visszavágyódás kontrasztját akarta megfogni. Elegáns ruhák, buja növényzet, magányos nő… Mindezt a kiírás szerint arc nélkül.
 
Van ebben a kontrasztban egy nagy kérdőjel, egy olyanfajta kettősség, melyet jelenlegi életmódom tökéletesen visszaad. Egyszerre tűnök elfoglalt, pörgős, nagyvárosi nőnek, aki minden jelentősebb eseményen jelen van, miközben ténylegesen az időm 70-80%-át a világtól egy kertbe elvonulva, egyedül, csendben töltöm. A kísérlet második értelmezése erre vonatkozik: hogy az élet efféle megélése vajon meddig tartható.
 
Fogadjátok szeretettel!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók: Kiszner Édua
Modell: Vanyovszki Mária
 
Készült: 2018. június 24-én, vasárnap késő délután
 
 Hasonló bejegyzések