Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Íme, néhány tipp, hogy a hótaposó ne csak praktikus, hanem esztétikus is legyen!

Sajtóközlemény

Az, hogy a hótaposó aranyat ér akkor, amikor tél tábornok rázendít, tény. Ám az is igaz, hogy ezt a lábbelit nem feltétlenül könnyű úgy viselni, hogy a hordásán túl más előnyök is főszerephez juthassanak. Még jó, hogy nekünk akad néhány hasznos tanács a tarsolyunkban, amiknek a betartásával a stílusosság is beléphet a képbe.

Nem mellékes a fazon

Azt gondolhatnánk, hogy a hótaposók tulajdonképpen mindegy, hogy milyen fazonúak, hiszen az esetükben a lényeg a hatékonyság. De ha ez így lenne, akkor pont az esztétikumra való törekvés veszne el a süllyesztőben. Még jó, hogy ez a forgatókönyv keveseket hoz lázba. Úgyhogy az első lépés a stílusos hótaposás felé a megfelelő fazon kiválasztása.

A bundás variációk azért optimálisak, mert túl a bunda nyilvánvaló, melegséget adó pozitívumán, mint díszítő elem is helytáll. Ezek a variánsok az itt-ott pamacsként elhelyezkedő bélésnek köszönhetően cseppet sem unalmasak, ráadásul elegendő csak rájuk pillantani, és máris megvan a téli hangulat. Egyes gyártók bárányszőr talpbetétet is bevetnek a minél jobb komfortérzet garantálásának érdekében, és ez tény, hogy nem a szépséghez hozzájáruló jellemző, de aki jól érzi magát a bőrében, annak eredendően csinos, stílusos a fellépése önmagából fakadó önbizalmának hála.

A rövid szárú alternatívák is bírják a gyűrődést?

Igen, úgyhogy egyáltalán nem szükséges rögtön térdig érő modellekben gondolkodni. A CCC választékában természetesen rövid és hosszú fazonok egyaránt felfedezhetőek, lévén mind a kettő népszerű. De amíg nem köszönt be a térdig érő hó, addig a rövidebb, épp bokát takaró típusok könnyebben variálhatóak és stílusosabban hordhatóak.

A gyártók a díszítettséget sem veszik félvállról, ennek megfelelően a csizmáknál megszokott technikák egy részét alkalmazzák a hótaposóknál is. Ez túl azon, hogy izgalmas házasításokat eredményez, még valamiért nagyszerű. Az ilyen, ékekkel büszkélkedő verziók láttán soha többet nem jelenthető ki, hogy ezek a típusok kizárólag praktikumukkal vívhatják ki az elismerő tekinteteket!

Mi újság a színválasztás terén?

A tél színe a fekete, állítják sokan. Viszont a CCC online felületén sorakozó modellek épp arról árulkodnak, hogy a feketén túl is van élet. Erre csak ráerősít az a tény, hogy mind az idei év, mind a jövő esztendő a sokszínűségről szól, és kicsit sem a szürke egyhangúságról. Úgyhogy, aki szeretne némi vidámságot csempészni a mindennapjaiba, annak jó ötlet élni a színek nyújtotta szabad szemmel is jól látható előnyökkel, amikből meg kell hagyni akad bőven.

Mennyire könnyű ráakadni az ideális méretre?

Nem nehéz, de az tény, hogy egyrészt a hótaposóval összhangban sokan vastag zoknit húznak, ami ugye torzítja a lábméretet, másrészt a vastag bunda miatt egészen más az esése, mint mondjuk egy sima csizmának. Így ha még nincsen múltbéli, alapként szolgáló tapasztalat, ami megkönnyíteni az igazodást, akkor a CCC üzleteiben személyesen is megoldható a próba, ami aztán többet mondhat minden szónál, magyarázatnál és körülírásnál. Ami ennek a módszernek még növeli a vonzerejét, hogy így akár komplett szett is letesztelhető, avagy már előre kipróbálható mennyire vonzó a fellépés egésze.
Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések