Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Kötöttem egy időgépet és elutaztam vele a múltba, majd vissza

Vanyovszki Mária

Egy húsz évvel ezelőtt készült képet próbáltunk meg rekonstruálni...
 
Nem ez volt az első ruha, amit magam készítettem, de ez volt az első, amiről look fotót is csináltunk. Öcsém pár héttel korábban, a tizedik szülinapjára kapta élete első, igazi, kis, kompakt, analóg fényképezőgépét. Tudjátok, amikbe filmet teszünk, minden kattintás után tekergetjük, és a végeredmény csak a film betelte és az előhívás után derül ki, hogy jó lett-e.
 
Szóval aznap, amikor a ruhával kész lettem, felvettem, kirobogtam a kertünkbe, a kapu elé és hívtam öcsémet, hogy fotózzon. A teamhez art directorként csatlakozó anyukám konstatálta, hogy a ruha szép kézimunka mintázata sima álló pozícióban nem érvényesül igazán, és ezért valahogy, még a jó ízlés határain belül terpeszbe kellene tennem a lábam. Mivel apám – jelen akciónál nevezzük csak interior designernek – traktorjának első váltókerekét pár nappal előtte épp oda dobta a kút elé, a lábam arra raktam föl, öcsém egyet kattintott és íme a végeredmény:
 
 
 
Pár héttel ezelőtt öcsémmel visszautaztunk a tett színhelyére, ezúttal egy modern, digitális géppel a kezében. Minden adott volt: a helyszín, a ruha, én a szinte változatlan méreteimmel, és még traktorkereket is találtunk.
 
  
 
Azt a hangulatot, azokat a fényeket, és azt a spontán, kompakt, mindent beleadó érzést, amit az egy darab analóg kép készítése ad, nem tudtuk megteremteni.
 
 ​
Meg hát közben eltelt húsz év…
Időközben új növények nőttek, újfajta árnyékok vetődtek, és a mi húsz évvel ezelőtti álmaink és vágyaink is azóta komoly élettapasztalatokká értek. 
 
 
Selfie a fotóssal akkor:
 
 
 
 És most:
 
 
Outfit
Ruha: saját kézimunka, kötött és horgolt kombináció
Cipő: stilusagardrobban.com
Smink és fodrász nem volt, ahogyan húsz évvel ezelőtt sem.

_____
Külön köszönet Diana barátnőmnek, aki a ruhát, amit pár éve neki ajándékoztam, legutóbb, amikor Lisszabonból  hazaugrott, elhozta, és Szanyi Andreának, aki a fehér vászonbakancsát a fotózásra kölcsönadta.



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések