Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Neked melyik korszak a kedvenced? - Barokk hangulat farsangra

Vanyovszki Mária

A barokk stílus önmagában közel kétszáz évet ölel fel, hatása az ember kultúrájára és öltözködésére pedig azóta is tart. Így amikor Nerpel Nikoletta megkeresett, hogy a farsang időszaka alatt barokk hangulatú divatanyagot szeretne, a nagy kavalkádtól megriadva azonnal igent mondtam a közös munkára, mert hogy szeretek olyasmit csinálni, amitől félek.
 
A legegyszerűbb persze az lett volna, ha Niki a koncepciójához egy korhű jelmezt kölcsönöz, de mivel szempont volt a kor újraértelmezése is, kortárs, hazai tervezők ruháiban gondolkodtunk.
 
Eredetileg két szettet terveztem, de ahogy az már nem először fordult elő, három lett belőle.
 
Az első, kék-bordó kombinációhoz a Manier szalonban találtuk meg a különleges, magyaros hímzést idéző, bőrrátétekkel díszített nadrágot, és a bordó, bársony kabátkát, ami alá szabászati hulladékból applikáltam egy topot. A barokk galléros hangulatot egy saját, 10 évvel ezelőtt vásárolt, fodros, bordó sálammal idéztem meg. Ékszereket pedig a fiatal márka, a Zemse kínálatából válogattam hozzá.
 
 
A második szett szintén a Manier Szalon darabjaiból állt össze, azzal a kihívással, hogy az eredetileg a szoknyához választott blúz modellünkre kicsi volt. Így alakult, hogy az eredetileg tervezett kastélyos hátterű, szigorúbb pózok helyett egy ilyen budoáros hangulatot rögtönöztünk.
 
 
A harmadik szett a Bakács Orsi Bridal darabjaiból állt össze, melyhez szintén egy saját, régi, fodros sál, Illés Kati cipői és Zemse ékszerei társultak.
 
 
 
A kézzel készített papucsok, amikbe minden kolléga szerelmes lett, Illés Kati munkája.
 

Kreditek:
Koncepció, fotó: Nerpel Nikoletta 
Modell: Ocskó-Kü Anikó
Smink: Gercosz Henriett
Haj: Németh Dorina
Styling: Vanyovszki Mária
 
Öltözék
Első és második szett: Manier
Harmadik szett: Bakács Orsi Bridal
Cipők: Illeshandmadeshoes
Ékszerek: Zemse
 
További képek:
 
 
A fotózásról Niki werkvideót is készített, melyhez férje, Maróthy Zoltán szerezte a zenét.
 
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések