Bezárás

Keresés

Bezárás

Náray TamásAz Iparművészeti Főiskolán és Párizsban tanulta a szakmát. Kitüntették a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével.
 
A több generációs értelmiségi családban született Náray Tamás a család nyomására külkereskedelmi és gazdasági tanulmányokat folytatott. A diploma után egy külkereskedelmi vállalatnál helyezkedett el, ahol szerencséjére a művészeti osztályon kapott munkát. Főnökei egy felsőfokú formatervezői tanfolyamra küldték, ahol a tervező végre a divat iránti rajongását megélhette.
 
Pályafutása itt megpecsételődött. Vizsgamunkáját elküldték egy londoni bemutatóra ahol különdíjat kapott és egy francia ösztöndíjat. 1986-tól 1989-ig Párizsban sajátítja el a divat szakma rejtelmeit, majd a rendszerváltáskor hazatér. Az ifjú Tamás ép abban az időben próbált itthon debütálni, amikor az ország a feje tetején állt. Nem igazán értették mit szeretne, így kezdetben nem talált támogatókra. Divat iránti elhivatottság és szeretete azonban erőt és kitartást adott neki. Míg itthon csak a küzdelmek folytak, külföldről már megrendeléseket kapott, aminek köszönhetően megnyithatta első üzletét. Náray Tamás ma az egyik legelismertebb magyar tervező, akinek ruháit sztárok, televíziós műsorok hagyják örökségül. A tervezők világában más-más stílusok figyelhetőek meg, szerencsére ennek eredménye a sokféle stílusirányzat. A különböző stílusok más-más jellemre vallanak és Tamás szerint az ember barátait azonos körökből választja, ezért ha barátság nem is, de kölcsönös tisztelet kialakulhat.
 
 
Címkék: NárayTovábbi tervezők