Bezárás

Keresés

Bezárás

Réka Gottlieb
Gottlieb Réka divattervező szakon tanul a BKF-en, de már most látszik: az egyik legígéretesebb fiatal tehetség. A 2013-as Gombold újra pályázatán variálható ékszerkollekciója bejutott a döntőbe, de azóta is egyre több szakmai sikert tudhat magáénak.
 
Gottlieb Réka vallja: a struktúra adja meg a formát és nem a forma a struktúrát.
Réka régóta tudta, hogy divattal szeretne foglalkozni, de sok mellékvágány volt az életében. Tanult idegenforgalmi és rajztanári ismereteket, gyakornokoskodott egy divatmagazinnál. Az alapokat egy divat- és stílustervezőasszisztens-képzésen sajátította el, majd egy varrodában dolgozott. Réka szerint nagyon meg kellett küzdenie azért, hogy tényleg azzal foglalkozzon, amit szíve legmélyén szeretett volna.
 
Munkái, bár minden esetben kifejezetten egyedi alkotásként is megállják a helyüket, nem az öncélú művészetről szólnak. Réka számára fontos a rugalmasság, a variálhatóság, a multifunkcionalitás, melyek által egy olyan termék jön létre, amit viselője a saját ízlése szerint formálhat. Így minden egyes kollekciót nem csupán maga az alkotó, de a viselője is folyamatosan változathat és bővíthet.
 
Web: https://www.behance.net/rekagottlieb
 

 
Címkék: Réka GottliebTovábbi tervezők