Bezárás

Keresés

Bezárás

4Szemszög – Négy művész kiállítása a Próféta Galériában

Négy művész, négy eltérő indíttatás, négy különböző stílus, változatos technikák, de nagyon is hasonló életmód.
 

Mindannyiuk hétköznapjait az alkotói munka határozza meg.

 
A Próféta Galériában megrendezésre kerülő, csoportos kiállításon Lórincz Emőke, Rósa Márta, Szvath Zsuzsa és Szoboszlay András alkotásaiból láthat egy válogatást a nagyközönség. 
 
Lőrincz Emőke a hétköznapi élményekből absztrahál, rak össze új inspiráló gondolatokat. A megtalált “flow” segítségével a festés folyamatára készít saját, pozitív emlékeket a fellelt, már létező vizuális anyagból kiindulva. Ösztönösen alkot, akár átértelmezi, újrafesti figurális olajfestményeit.
 

Rósa Márta absztrakt alkotásaival annak a világnak a szabadságát, valóságát keresi, ahol összeolvadnak a fogalmaink, gondolataink, érzéseink, tapasztalásaink, tudásunk a környezetünkről és önmagunkról is, létezésünknek azt a területét, ahol a nyomtalan nyomot hagy, a láthatatlan láthatóvá válik.
 
 

Szvath Zsuzsa gondolatai a rejtett körül forognak. Szürreális festményein keresztül figurális ábrázolással keresi az igazságot, az összefüggéseket.
 
 

Szoboszlay András fekete-fehér és monochrome tusrajzai állandó készenlétről, figyelemről árulkodnak. Késlekedés nélkül veti papírra az elkapott pillanatok, életképek, városképek hangulatát.
 
 
A kiállítást megnyitja Szalai András építész, művészettörténész.
 
Hely: Próféta Galéria
Idöpont: 2023, jan. 11., 18:30.
 
https://www.facebook.com/events/1545727885899907/


 Hasonló események