Bezárás

Keresés

Bezárás

Egyetemista divatfesztivál – Másodszor Debrecenben

Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál (FFDD) címmel kerül sor a második debreceni egyetemista divatfesztiválra 2019. május 6. és 8. között. A tavalyi sikerre alapozva idén a szervezők a divat és kommunikáció viszonyára, a divat társadalmi és kulturális sokféleségére irányítják a figyelmet. Az esemény vendége a nemzetközi dizájn-, divat- és médiaképzés egyik rangos intézménye: a delhi Pearl Academy. Újdonságként fashion party zárja az eseményt.

A fesztivál három helyszínen zajlik. Az első program május 6-án 18:00-kor a Divatfilmek éjszakája. Ez egy gálaműsor az Apolló moziban, ahol a fesztiválhoz hirdetett középiskolás és egyetemista divatfilm-pályázat nyertes filmjeit, továbbá tervezői divatfilmeket lehet megtekinteni. Az est házigazdája Maksa Egri Petra PhD-hallgató. Az esemény tiszteletbeli meghívottja Priyanka Sarkar, a delhi Pearl Academy fiatal rendezője.

Május 7-én 18.00 és 18.30 között az Ady Parkban az időszakos ruhavásár/showroom kategóriában ismert Indieland csapata divat-performanszt szervez. A részvétel ingyenes, a szervezők a közönség bevonására és aktivitására is számítanak.

Május 8-án a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ lesznek a programok. 10:00 és 19:00 óra között dizájn vásár lesz, melyet az idén is Nyírő Nikolett szervez, akinek a neve összefonódott a kortárs design-szemléletű vásárokkal. A hazai trendi tervezők darabjaiból szemezgethetünk: szemügyre vehetünk, megtapogathatunk olyan ruhadarabokat, melyekkel általában csak divatfotókon találkozhatunk. 16.00 és 17.30 között kerül sor a fesztivál kiemelt rendezvényére: Ujjwal K. Chowdhury, a delhi Pearl Academy professzora és a Médiaintézet dékánja tart előadást Fashion Branding Strategies in the Era of Sustainability címmel a Modem Multimédia termében. A Pearl Academy Indiában a dizájn- a divat- és a médiaképzés egyik legfontosabb intézménye. A professzort bemutatja Neha Hooda, a Debreceni Egyetem PhD-hallgatója. A zsúfolt 8-i napot FFDD party zárja: az ős Dub Székház partyn DRJ és Dj Noir áll a MODEM lemezjátszói mögött.

Az esemény kísérőrendezvénye egy kiállítás a párizsi Alliance Française Alapítvány nemzetközi divatfotó pályázatának nyertes pályamunkáiból. A kiállítás a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának Élettudományi Könyvtárában tekinthető meg 2019. 05. 6 és 10 között.

A Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál (FFDD) szervezője a Debreceni Egyetem Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiuma és Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke.

***

Kiemelt kommunikációs partnerek: Fórum Debrecen, Alföld TV, HajdúPress.
A szakmai rendezvények partnere az MTA DAB Nyelv-, Irodalom-, Kommunikáció- és Médiatudományi Szakbizottság Kommunikációmenedzsment Munkacsoportja.
 Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló események