Bezárás

Keresés

Bezárás

Éld az álmodat! - Divatbemutató

Az Amaro Trajo „Életünk” Roma Kultúráért Alapítvány 2017-2018 során tehetséggondozó projektet valósított meg, melynek célja az volt, hogy a művészetek és kreativitás segítségével tegyenek a fiatal tehetségekért. Olyan lehetőségeket szerettek volna biztosítani a bevont, elsősorban roma fiataloknak, melyekben megélhetik álmukat és megismerhetnek olyan területeket, melyekre ugyan vágynak – és képességeik, tehetségük révén predesztinálva is volnának -, de szociális helyzetük és lehetőségeik ellehetetlenítik azok megtapasztalását.

A projekt során roma és magyar viseleti motívumokat feldolgozó kreatív művészeti foglalkozásokat szerveztek, illetve a divatvilág egy-egy jellegzetes szakmáját mutattuk be fővárosi és miskolci növendékeiknek, pl. modell, tervező, sminkes, fotós, stylist. A diákok továbbá neves hazai alkotókkal és művészekkel is találkozhattak és inspirálódhattak pályájukat és motivációjukat megismerve.

Záró tehetségnapunkon a fiatalok mentoraikkal egy közösen létrehozott és a workshopokon tanultakra épülő divatbemutatót valósítanak meg. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
 
http://bit.ly/tehetsegnap 
 
https://www.facebook.com/events/2111572255787914/ Hasonló események