Bezárás

Keresés

Bezárás

FashionRevolution - Csodák a gardróbból – Pop up kiállítás

Horn Enikő divattervező családjának emlékei a szecessziótól a forrónadrágig mutatják be a 20. század divatváltozásait. A darabok egyúttal több generáció életéről is tanúskodnak: a nagymamáéról, a lányéról és az unokáéról egyaránt. Legtöbbjüket egy divatszalont vezető szabónő rokonuk készítette magas színvonalon.

Az ENIHORN néven alkotó divattervező által a Kiscelli Múzeumnak adományozott tárgyakat a Fashion Revolution MAKE SMTHING Week nemzetközi programsorozatába illeszkedő pop-up kiállításon állítják ki - egyetlen napra! 
#MakeSmthng #MakersgonnaMake #BuyNothing#IMadeThis,  www.makesmthng.org

A ruhák és történetük példát mutatnak a régi darabok újrahasznosításának igényes lehetőségeire. Ehhez kapcsolódóan kerül sor egy beszélgetésre a tervezővel, a muzeológussal és a FashionRevolution képviselőjével. 

A beszélgetés résztvevői:
- Szatmári Judit Anna, a textilgyűjtemény vezetője bemutatja, divattörténeti kontextusba helyezi a darabokat korabeli divatképek, analógiák vetítésével.
- Horn Enikő elmeséli, mit jelentenek neki és családjának ezek a darabok, illetve melyiket hogyan viselte, és hogyan inspirálódik belőlük tervezői munkája során. www.enihorn.com 
- Szentesi Réka divatelmélet-kutató, történész, doktori hallgató, a MODART Divatmenedzser szakának oktatási igazgatója, a FashionRevolution magyar képviseletének tagja a beszélgetés moderátora.

A kiállítás megtekinthető: 2017. december 10. 10 és 18 óra között.

11.00 Beszélgetés
13.00 Divat a művészetben címmel divattörténeti tárlatvezetés a Kiscelli Múzeum állandó kiállításán.
 
https://www.facebook.com/events/1878653599115925/ Hasonló események